Här grips PL-stjärnan

FOTBOLL

”Önskar att det aldrig hade hänt”

James Tomkins, 24, har ställt till det för sig själv.

West Ham-försvararen var väldigt berusad efter förlusten mot Manchester United och hamnade i bråk med polisen.

– Det är en händelse som vi önskar aldrig hade hänt, säger West Ham-managern Sam Allardyce till Mirror.

Foto: En berusad James Tomkins greps under julhelgen. Foto: ITV,

Försvararen James Tomkins har hamnat i blåsväder. Den 24-årige West Ham-spelaren var ute och festade natten till söndag, efter 1-3-förlusten mot Manchester United.

Då greps Tomkins av polisen.

”Åtalades för våld mot polis”

Brittiska ITV har publicerat en video från Youtube där man ser att det behövs flera poliser för att kunna gripa försvararen.

– Poliser kom dit och arresterade James Tomkins. Sedan åtalades han för våld mot polis, för att han motsatt sig gripandet och bråk på allmän plats, säger en polis till ITV2:s realityshow ”The Only Way Is Essex”.

West Ham-managern Sam Allardyce pratade om incidenten för några dagar sedan.

– På grund av att det pågår en utredning är det svårt för mig att kommentera situationen. Det enda jag kan säga är att jag tycker att James inte borde ha varit där, oavsett om han hade hamnat i trubbel eller inte. Det är det mest offentliga utestället i det här landet, så det hade varit bättre om han hållit sig borta därifrån, sa Allardyce till Mirror.

”Kan inte ge honom något straff”

Det fanns inga festförbud för spelarna under julhelgen, och Tomkins var med i West Hams förlustmatch mot Arsenal på annandagen.

– Jag kan inte ge honom något straff ännu eftersom han själv säger att han är oskyldig. Men när det kommer ett beslut i den här utredningen så får vi titta närmare på det, säger Allardyce.

– Det är en händelse som vi önskar aldrig hade hänt, och vi kommer inte veta utgången av den förrän saken är avgjord i rätten. Till dess får han fortsätta gå till jobbet och göra bra ifrån sig i West Ham.

Den 9 januari ska Tomkins upp i rätten.

Se videon på Youtube.

ARTIKELN HANDLAR OM