AIK Fotboll

”Vi är inget topplag...”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

AIK-spelarna kritiska efter bottennappet: ”Svagt”

Nia i tabellen.

En poäng på tre hemmamatcher.

Alexander Milosevic hymlar inte om statusen på AIK.

– Vi är inget topplag, säger mittbacken.

Friends Arena är ingen borg. I premiären blev det torsk mot IFK Göteborg. Under kryssmatchen mot Örebro var de stundtals utspelade. I vårens tredje hemmamatch fick AIK fullt rättvist stryk mot IFK Norrköping.

Party för Janne

Janne Anderssons mannar ställde upp med fem unga egna produkter och vågade – mycket tack vare trygge Andreas Johansson – spela till sig tre poäng hem till Östergötland.

Anfallsparet Isaac Thelin och Christoffer Nyman sög framgångsrikt in bollar och stångades framgångsrikt mot AIK:s meriterade backlinje. Alexander Fransson och Christopher Telo (målskytt) kombinerade dessutom finurligt på kanterna.

– Vår förmåga är att inte slänga bort bollen utan moget spela oss ur situationerna. Jag är extremt nöjd, säger Janne Andersson.

AIK-lägret menar att laget på ett oacceptabelt vis ”lät” Norrköping diktera villkoren.

”Vi krigar inte”

– De ska inte kunna göra det på Friends Arena, ­säger hemmatränaren ­Andreas Alm som menar att laget har ”problem med självbilden”.

– En poäng på hemmaplan. Det är inte sisådär, inte mediokert – det är väldigt, väldigt dåligt. Svagt, säger han.

Enligt Alm har flera av spelarna svårt att hantera kraven utifrån.

Sju poäng på fem matcher innebär att AIK sladdar på en niondeplats i den jämna allsvenska tabellen. Spelare och ledare i den topptippade truppen tycker inte att AIK – för tillfället – kan räknas till en av guldkandidaterna.

– Det vi gjorde mot Djurgården (i derbyt) gör vi inte nu. Vi krigar inte för varandra, vi kämpar inte för varandra. Just nu är vi inget topplag. Vi låter ju Norrköping spela på vår hemmaplan. Det ska inte få hända, säger Alexander Milosevic.

Även Nils-Eric Johansson betraktar debaclet som en fråga om bristande inställning.

– Vi förlorar kampen i första halvleken och är enormt dåliga.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll