”Kommer inte hit för att sitta på bänken”

Robin Olsen är skadad - målvaktsplatsen är öppen vid den här landslagssamlingen.

Kristoffer Nordfeldt, 28, och Karl-Johan Johnsson, 28, har olika uppfattningar om vem som är nummer två.

– Jag tycker att jag är det, säger ”Kribba”.

– Jag har ingen känsla, jag vet ärligt talat inte, säger ”Kalle”.

Robin Olsen, som vaktade Sveriges mål under hela VM-kvalet, är skadad. Han missar träningsmatcherna mot Chile och Rumänien.

Jacob Rinne, Ålborg, har tagit Olsens plats i truppen. Men det är Karl-Johan Johnsson och Kristoffer Nordfeldt som är närmast speltid.

”Blir bara skit av det”

– Chansen borde vara hyfsad. Jag har spelat kontinuerligt i franska ligan i snart två säsonger. Det har gått bra för egen del, jag har haft lite upp- och nergångar, men så blir det när man gör misstag som målvakt, säger Karl-Johan Johnsson.

– Om jag får spela så ska jag försöka göra det så gott som jag kan, visa framfötterna. Om det blir att jag får stå i VM eller inte får man ta då. Det gäller att vara fokuserad, vara här och nu. Inte gå händelse i förväg, det blir bara skit av det.

Är du nummer två bakom Robin Olsen?

– Det vet jag inte. Vi har inte fått indikationer på det.

Du har ingen känsla i kroppen huruvida du är tvåa eller trea?

– Nej, ingen. Där är jag helt ärlig. Det ska bli spännande, jag är lika spänd som er.

Du har ingen känsla för rangordningen när du kommer till landslaget?

– Jo, jag känner att Robin har varit förstavalet. Mellan mig och ”Kribba” har jag inte vetat om jag ska värma eller ”Kribba” ska värma.

Fått spela mer den här säsongen

Kristoffer Nordfeldts situation i Swansea har varit jobbig. Han sitter ofta på bänken i Premier League. Men den här säsongen har han dock fått spela cupmatcher.

Självklart hoppas han på speltid mot Chile eller Rumänien.

– Det är upp till Janne vem han vill spela och testa. Jag lägger energi på det jag kan påverka, sen är det upp till Janne att ta ut laget, säger han.

Swansea-målvakten låter mer självsäker än Johnsson om vem som är nummer två i landslaget.

– Jag har en ganska bra uppfattning vad jag tänker och tycker. I slutändan är det upp till Janne att bestämma, och då spelar det egentligen ingen stor roll vad jag tänker och tycker.

Vad tänker du?

– Det håller jag för mig själv.

Kommer du starta någon av de här landskamperna?

– Det hoppas och tror jag.

”Jag tycker att jag är det”

Vem är Sveriges bästa målvakt bakom Robin Olsen?

– Jag tycker att jag är det.

– Jag har presterat bra när jag har fått chansen här. Jag kommer inte hit för att sitta på bänken när Robin är med eller inte. Det är i slutändan Robin som tar ut laget, så vad jag tycker är ganska irrelevant.

Jacob Rinne om målvaktssituationen i landslaget:

– Vi är tre keepers, det är två matcher. Men det är min första samling, så jag måste vara realistisk. De andra har varit här flera gånger. Om jag får speltid är jag glad för det, säger Rinne.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.