”Jag tackar Zlatan för att vi vann CL”

FOTBOLL

Materazzi: Om vi mött Barça utan honom hade vi kanske inte vunnit

Marco Materazzis relation till Zlatan Ibrahimovic är frostig efter svenskens knock av förre lagkamraten i höstens Milano-derby.

Nu hånar italienaren sin förre lagkamrat i en lång intervju med italienska TV-kanalen Mediaset Premium.

– Alla i Inter ska tacka Zlatan. Om vi hade mött Barcelona för ett år sedan utan honom på planen hade vi kanske inte klarat av att slå ut dem och vinna Champions League, säger Materazzi.

Marco Materazzi har under sin långa karriär hunnit skaffa sig många fiender. Efter dagens uttalanden i Mediaset Premium är troligen Zlatan Ibrahimovic en av dem.

Knockades i derbyt

Zlatan knockade sin förra lagkamrat i höstens derby mellan Inter och Milan, något som Materazzi inte glömt.

– Vad som hände i derbyt? Jag stannade helt enkelt för att inte skada honom. Han gjorde det inte. Men strunt i det, det spelar ingen roll, säger Materazzi till TV-kanalen enligt Gazzetta dello Sports engelska upplaga.

37-åringen passar istället på att tacka Ibrahimovic. Men inte för ligatitlarna de vann tillsammans utan istället för Champions League-segern Inter tog i fjol när Zlatan lämnat klubben för Barcelona.

– Alla i Inter ska tacka honom. Om vi hade mött Barcelona för ett år sedan utan honom på planen hade vi kanske inte klarat av att slå ut dem och vinna Champions League.

Materazzi avslöjar också i intervjun att han var nära att lämna Inter, där managern Roberto Mancini petat honom, för Milan 2005. Mittbacken hade bestämt sig när förbundskapten Marcello Lippi lovade honom en VM-plats, även om han inte fick speltid i Inter.

”Sade en del saker till Zidane”

– Det var väldigt nära att jag gick till Milan. Men sedan talade jag med Lippi och han sade åt mig att inte oroa mig. Det mötet räddade min karriär.

Stjärnan var sedan en av nyckelspelarna när Italien spelade hem VM-guldet efter finalen mot Frankrike och Zinedine Zidanes skallning mot Materazzi. Nyligen träffades mittbacken och Zidane för första gången sedan matchen. Ett minst sagt hett möte.

– Jag lämnade hotellet när någon försökte stoppa mig. De sade åt mig att det var ett problem på parkeringsplatsen och att Zidane hade parkerat precis till höger om mig. Jag svarade att jag inte hade något problem med det, jag lämnade hotellet och hamnade ansikte mot ansikte med honom.

– Jag passade på att säga en del saker till honom, saker som kommer att stanna mellan honom och mig. Låt oss bara säga att jag var den som talade och när han sträckte ut sin hand för att ta min så tog jag den och vägrade släppa innan han sett mig i ögonen. Det var allt jag ville så det var vad som hände. Det kändes bra för mig men jag vet inte hur han kände kring det.

ARTIKELN HANDLAR OM