Den bästa lämnar damallsvenskan

FOTBOLL

"Något jag har velat länge"

Foto: Therese Sjögran.

Efter att Therese Sjögran vann diamantbollen berättade hon att hon ville flytta till USA.

Nu går drömmen i uppfyllelse.

– Det är något jag har velat länge och LdB FC har stöttat mig under hela processen, säger Sjögran.

Nu står det klart. Ldb FC Malmö har gått med på att låna ut Therese Sjögran till den amerikanska proffsdamligan WPS kommande säsong. Detta i New Jersey-klubben Sky Blue

– Therese har under flera år varit en av LdB FC:s, Sveriges och allsvenskans bästa spelare. Det känns väldigt bra att vi har hittat denna överenskommelse, att genom ett samarbete med Sky Blue, låta Therese spela kommande säsong i WPS, säger klubbens tränare Martin Sjögren.

Sjögran kommer att återvända till Malmö i augusti för att avsluta damallsvenskan och representera klubben i damernas Champions League.

"Något jag har velat länge"

– Jag är väldigt glad över att LdB FC och Sky Blue FC har hittat den här lösningen för mig. Det är något jag har velat länge och LdB FC har stöttat mig under hela processen. Valet föll på Sky Blue tack vare Jim Gabarra's intresse, samt klubbarnas vision att samarbeta. Nu får jag spela proffsfotboll, VM-slutspel, allsvenska matcher samt Champions League under ett och samma år, säger Sjögran i ett pressmeddelande.

33-årige Sjögran vann diamantbollen som Sveriges bästa spelare för en dryg månad sedan. Men nu får alltså Sverige klara sig utan Sveriges bästa i inledningen av den inhemska ligan.

– Jag ser fram emot 2011 och de utmaningar som väntar mig, säger hon.