Malmö FF

Malmös mardröm – anfallarna avstängda

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Serieledaren fick bara oavgjort mot Åtvidaberg

ÅTVIDABERG. Malmö FF kommer till onsdagens superderby med två avstängda anfallsstjärnor. Men både Agon Mehmeti och Daniel Larsson borde få spela, menar de själva.

– Domaren var den sämsta jag varit med om, dundrar Mehmeti efter sin utvisning.

När Yago Fernandez nickade in 3–3 i slutminuten mot Åtvidaberg betydde det att det är fortsatt himmelsblått i den allsvenska toppen. Men allt är inte frid och fröjd i MFF-lägret inför seriefinalen mot Helsingborg. Redan nu kan de räkna bort tre nyckelspelare.

”Så dåligt”

Ulrich Vincentz skadade sig tidigt och lär inte vara återställd på bara fyra dagar. Dessutom kommer man att sakna Agon Mehmeti och Daniel Larsson. Mehmeti blev utvisad efter att ha dragit på sig två gula kort medan Larsson varnades för tredje gången i år. Båda är nu avstängda – vilket ingen av dem kan förstå.

– Det är så dåligt (av domaren) att jag inte vet vad jag ska säga. Att han kan döma allsvenskan... han håller inte måttet, säger Agon Mehmeti som framför allt var upprörd över det sista kortet.

Mehmeti tacklade då Daniel Hallingström vid sidlinjen på övertid och efter en viss tvekan varnade domaren Tobias Mattsson anfallaren för andra gången.

– Han hade aldrig varnat Agon om han kommit ihåg att han hade ett kort sedan innan. Man såg på domaren att det blev pinsamt när han kom på det, säger Daniel Larsson – som var den andre olycklige MFF-anfallaren i går.

”Jag halkade”

Larsson drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen när han halkade in i Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson. Och inte heller Larsson kan förstå domslutet. Enligt honom försökte han till och med göra allt för att undvika en kollision.

– Jag såg keepern i ögonvrån och försökte stanna för att inte riskerar någonting. Då halkade jag, säger han besviket.

Men domaren Tobias Mattsson försvarar sina beslut.

– Vi ska titta på matchen och om vi överbevisas får vi självklart titta på det. Men känslan är att jag gjort rätt, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Åtvidabergs FF

Allsvenskan i fotboll

Agon Mehmeti

Daniel Larsson