Gjorde målgest – efter självmål

Reporter: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Guidetti: Det var fint

Brommapojkarnas lån John Guidetti fortsätter att stjäla rubriker

I dagens match mot Halmstad bjöd HBK-backen Tomas Zvirgzdauskas BP matchens enda mål när han glidtacklade in bollen i eget mål.

Trots självmålet var Guidetti snabb med att ta på sig äran och gjorde en kopia på Brian Laudrups klassiska målgest.

– Det var fint, säger 18-åringen till PPV.

Foto: Bildbyrån

15 minuter hade gått när John Guidetti fick bollen på högerkanten och måttade ett inlägg. Försvararen Tomas Zvirgzdauskas kastade sig fram för att rensa undan inspelet men stötte istället in bollen vid den främre stolpen.

”Hade lite tur”

– Det var fint. Jag såg att Pablo (Pinones-Arce) skulle löpa där inne så jag slog in den. Men sedan hade jag lite tur, säger Guidetti.

Samtidigt som HBK-backen låg kvar och stirrade i skyn sprang Guidetti ut mot BP-fansen och gjorde en kopia Brian Laudrups klassiska målgest från VM-kvartsfinalen mot Brasilien 1998.

– Jag tycker att vi startar lite dåligt, vi kan spela bättre. Men vi gör 1-0 och det var mycket, mycket viktigt. Nu är det bara slarv som kan leda till att vi inte tar tre poäng och det ska inte få hända, sade 18-åringen i halvtid.

Bäst i staden

BP slarvade inte utan höll tätt och hade även bud på fler mål. Guidetti kostade bland annat på sig att bränna ett friläge men självmålet skulle räcka.

Brommapojkarna vann med 1-0, kliver om Djurgården i tabellen och kan därmed fortsatt titulera sig bäst i Stockholm.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN