Celtics krisplan: Han spelar derbyt

FOTBOLL

Stora skadeproblem – då hoppas klubben på snabb affär

Foto: på plats Fredrik Ljungberg såg gårdagens match där lagkaptenen Scott Brown blev utvisad. Nu saknar Celtic fyra spelare på mittfältet vilket kan öppna för en snabb debut för Ljungberg. Foto: SCANPIX

Fredrik Ljungberg kan få en nyckelroll direkt i sin nya klubb.

Inför söndagens derby mot Rangers saknar Celtic fyra viktiga mittfältskuggar.

– Vi har en plan. Men vi måste vänta till morgonen innan vi vet vilka som är tillgängliga, säger tränaren Neil Lennon.

I går kväll satt Fredrik Ljungberg på läktaren på Celtic Park när de grönvita vann mot Motherwell med 1–0. Men efteråt pratades det inte så mycket om segern eller om den tillfälliga serieledningen. Desto större fokus var det på avbräcken på mittfältet.

Lagkaptenen utvisad

Sedan lagkaptenen Scott Brown blivit utvisad ser det ut som att ligatvåan får klara sig utan fyra viktiga spelare under Old Firm-derbyt.

Nu är frågan om en 33-årig svensk kan vara lösningen.

Det har förekommit uppgifter i svensk press om att ”Freddie” redan nått en överenskommelse med Celtic, men enligt Sportbladets källa är det inte sant.

– Det finns definitivt ingen uppgörelse, säger en person med insyn i affären.

Däremot kommer Ljungberg och Celtic med stor sannolikhet skriva ett avtal inom kort. I morgon ska svenskens agent Phil Smith sätta sig ner och slutförhandla med Celtic.

Det som diskuteras är ett 18-månaderskontrakt där ”Freddie” väntas få en av klubbens högsta löner.

Kräver 16 miljoner

Enligt den skotska tidningen Evening Standard kräver svensken motsvarade 16 miljoner kronor, det vill säga nära en miljon i månadslön.

– Förhandlingarna kommer att fortsätta på torsdagen, säger tränaren Neil Lennon till The Daily Express.

– Jag vet inte om vi kan göra några värvningar innan Old Firm. Vi har en plan för söndag. Men vi måste vänta till morgonen innan vi vet vilka som är tillgängliga.

Dagen innan – när mittfältskrisen inte var lika stor – svarade Lennon så här på frågan om Ljungberg blir en viktig spelare redan i derbyt.

– Det skulle han kunna bli. Men det är en hypotetisk fråga och jag vill inte gå saker i förväg.