Göran Göransson fortsatt nedsövd

FOTBOLL

Landslagsspionen Göran Göransson ligger fortfarande nedsövd efter hjärnblödningen för 2,5 vecka sedan.

– Han är fortfarande nedsövd med de har börjat trappa ner på medicineringen, säger förbundets informationschef Jonas Nystedt.

Foto: Göran Göransson.

Det var lördagen 13 november som Göransson, som jobbat som landslagsspion sedan 2002, började må dåligt under ett tränarseminarium i Stockholm.

Senare föll han också ihop inför ögonen på chockade vänner och kollegor och fördes i ambulans till sjukhus där det konstaterades att han drabbats av en hjärnblödning.

”Göran är en stark människa”

Bara några dagar senare fick landslagstruppen beskedet av förbundskapten Erik Hamrén i samband med Fotbollsgalan i Malmö och landslagssamlingen inför träningsmatchen mot Tyskland i Göteborg.

– Jag tror Göran är en stark människa. Vi hoppas alla på det bästa och vi står bakom och stöttar honom, sa Zlatan.

2,5 vecka har gått nu och Göransson ligger fortfarande kvar på samma avdelning på Karolinska sjukhuset.

Hans familj och anhöriga finns hos honom och håller också hans arbetskamrater på förbundet informerade.

Kvar på sjukhus

Förbundets informationschef Jonas Nystedt vill helst inte ge någon lägesuppdatering, av hänsyn till Göranssons familj, men han säger att läkarna börjat dra ner på den medicinering som håller honom nedsövd.

– Han ligger kvar på sjukhus, på samma avdelning på Karolinska och har varit nedsövd hela tiden. De har börjat trappa ner på doseringen men allmäntillståndet är det ingen skillnad på, säger Nystedt.

ARTIKELN HANDLAR OM