Johan Elmander månadens spelare

FOTBOLL

”Det bästa i min karriär”

Premier Leagues bästa spelare just nu är svensk.

Efter en rad succéinsatser valdes Johan Elmander till månadens spelare.

– Det här är det bästa i min karriär, säger 29-åringen.

Det blev dubbel jackpot för skrällgänget Bolton i går. Tränaren Owen Coyle – som lett sitt lag till tre vinster och två oavgjorda under november – valdes till månadens tränare och Johan Elmander valdes till månadens spelare: ett pris som bara en svensk (Fredrik Ljungberg, april 2002) fått tidigare.

– Det är en stor ära. Jag måste säga att detta är det största priset jag fått, säger Elmander till Boltons hemsida.

”Managern ändrade allt”

– Managern ändrade allt i klubben på kort tid, säger Elmander som på sistone fått erfara att den där klyschan om att det går snabbt i fotboll ofta stämmer.

Förra säsongen fungerade ingenting för anfallaren – som året innan köptes från Tolouse för runt 130 miljoner kronor – och svensken hånades för sitt dåliga målsnitt och höga prislapp.

I en intervju med Sky Sports erkänner Elmander att han till och med tappade tron på sin egen förmåga.

– För att vara ärlig: ja, i perioder under förra året så gjorde jag det. Det var mycket press, men den nye managern lyfte mig.

Men nu är han alltså hela ligans hetaste spelare och stjärna i ligasexan Bolton. Samtidigt sitter han är ett utgående kontrakt och Owen Coyle kan spelreglerna.

”Inget problem”

– Om Johan säger "jag vill testa det här" – då har jag inget problem med det. Om en toppklubb blir intresserade i januari, då är det bara naturligt om han tittar ditåt, säger tränaren till Mirror Football.

Däremot hoppas Coyle på en annan utgång.

– Johan måste göra det som är bäst för honom och hans familj, men jag tror han vet att gräset inte alltid är grönare på andra sidan, säger han till Sky Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM