Efter Wengers avsked – spelarna chockade

avAdam Borg, Martin Tolén

FOTBOLL

Arsene Wengers lämnade beskedet till Arsenalspelarna under fredagens träning.

Och det var en trupp i chock över beskedet.

– Jag är ledsen och lite besviken över att vi inte kunde ge honom den säsong han ville ha, säger Jack Wilshere efter beskedet.

Under fredagsförmiddagen kom beskedet att Arsène Wenger, 68, lämnar Arsenal efter 22 raka år vid rodret.

Fransmannen leder laget säsongen ut – fem ligamatcher samt avslutningen i Europa League där man ställs mot Atletico Madrid i semifinal – innan han tackar för sig.

”Det är rätt tid för mig att kliva ner. Jag uppmanar våra fans att stå bakom laget så vi kan avsluta på bästa sätt. Till alla Arsenalälskare där ute, ta hand om klubben. Ni har min kärlek och mitt stöd för alltid”, skrev Wenger på Arsenals hemsida.

”Chockade spelarna”

Och nu avslöjas även hur spelartruppen tog emot beskedet.

Spelarna ska ha varit ovetande fram till fredagens träning där han samlade spelarna i en grupp och inledde med orden: ”Jag har dåliga nyheter”, enligt Daily Mail.

Beskedet om att Wenger lämnar ska ha chockat spelarna och det var enligt mittbacken Per Mertesacker ett känslosamt ögonblick.

– Det var väldigt känslosamt. Han har varit i klubben så länge och stöttat mig så mycket. Han är en stor orsak till att jag är här. Det har varit känslosamt och det kommer ta tid att smälta det men det är en sorglig känsla just nu, säger Mertesacker till Arsenals hemsida.

Foto: Robert Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Jag är ledsen och lite besviken...”

Mittfältaren Jack Wilshere plockades upp av Wenger i A-laget säsongen 2008/2009. Totalt har han gjort 195 matcher under Wenger och var även han ledsen över beskedet.

– Jag blev chockad. Jag såg inte det komma. Jag visste att han hade ett år kvar på sitt kontrakt och jag trodde han skulle bli kvar tiden ut, men tyvärr blir det inte så. Jag är ledsen. Arsene har varit där under hela min karriär. Jag är ledsen och lite besviken att vi inte kunde ge honom den säsong han ville ha, men vi har fortfarande en chans att vinna något så att han kan lämna på toppen, säger Wilshere till Arsenals hemsida.

– Han har varit fantastisk för min karriär. Han gav mig en chans när jag var ung, höll kvar vid mig, trodde på mig och har hjälpt mig utvecklas som spelare.

Biljettsidan kraschade

Wengers avsked har även berört supportrarna.

Efter ett par matcher med svaga publiksiffror uppges Arsenals biljettsida ha kraschat efter att en för stor mängd supportrar försökt köpa biljetter till Wengers avskedsföreställning på Emirates, ligamötet med Burnley 6 maj.

”Han verkar få det avslut han förtjänar”, skriver Football London.

Premier league-tränarna som suttit längst 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM