Larsson efter målet: ”Förlösande känsla”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

avJohannes Hägglund

FOTBOLL

NORRKÖPING. Snacka om förlösande mål.

Efter att ha inlett matchen på bänken spräckte Jordan Larsson sin målnolla och firade med fansen på Curva Nordahl.

– De var hur glada som helst, precis som jag, säger Larsson.

Jordan Larsson, 20, värvades för att tillföra offensiv spets till IFK Norrköping, men efter att ha gått mållös från de två inledande matcherna i Allsvenskan fick han inleda på bänken mot Kalmar.

– Jag var lite förberedd på det. Jag har pratat med Jens (Gustafsson, manager) i veckan och han har förklarat att han vill ha lite rotation i laget. Vi har många bra spelare på de tre offensiva positionerna. Men det klart att det aldrig är kul att sitta på bänken, det är inte därför jag är här. Fast det är sådant man får ta när vi har så bra spelare som vi har, säger Larsson.

När Larsson väl fick chansen tog han den. Larsson fastställde slutresultat till 3-1 med ett distansskott.

– Att få göra mitt första Allsvenska mål för Norrköping och fira med Curva Nordahl var fantastiskt, säger Larsson, som efter målet hoppade upp på läktaren, där han kramades om av flera Norrköpingssupportrar.

Du såg rätt glad ut.

– Ja, verkligen. Det var en förlösande känsla. Jag har haft några lägen där jag inte har satt dit den, men att få göra det nu, inför dem, var extremt skönt, säger Larsson.

Hann du uppfatta vad fansen skrek?

– De skrek bara av ren passion. De var hur glada som helst, precis som jag. Fantastiskt, säger Larsson.

Lagkamraterna gladdes förstås också över Larssons första Allsvenska fullträff i Norrköpingströjan.

– Jättekul. Han har haft rätt mycket press på sig. Det har stått mycket om honom, att han måste leverera. Det klart det är roligt när han får göra mål, säger David Moberg Karlsson.

Efter segrar mot BP och Kalmar samt oavgjort mot Örebro väntar nu Hammarby på torsdag för Norrköping.

– En fantastisk match att spela. Förhoppningsvis blir det fullsatt. Nu är det bara att ge allt på träningarna för att knipa en plats i startelvan, säger Larsson.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM