West Bromwich sköt City till ligatiteln

Av: Adam Borg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Manchester City är Premier League-mästare igen.

Detta efter att man fått oväntad hjälp av jumbon West Bromwich.

WBA chockade Manchester United och vann med 1–0 på Old Trafford – och såg till att City säkrade ligatiteln.

Manchester City tog ett stort steg mot Premier League-titeln i går efter 3–1-segern borta mot Tottenham.

I och med vinsten hade man 16 poäng till godo på Manchester United. Därför var ärkerivalen tvingade till att ta poäng mot jumbon West Bromwich för att hålla liv i titelstriden.

Men att United skulle förlora mot jumbon, som bara vunnit tre matcher över säsongen, var det nog inte många som trodde.

Rodriguez sänkte Uniteds hopp

Men City skulle få minst sagt oväntad hjälp att säkra klubbens femte ligatitel genom tiderna. För efter en mållös första halvlek klev West Bromwich Jay Rodriguez fram i den andra halvleken. Efter en hörna från Chris Brunt i den 79 minuten höll sig Rodriguez framme och nickade in 1–0 för gästerna. I det läget var alltså Manchester City klara Premier League-mästare.

Efter gästernas ledningsmål påbörjades en jakt på kvittering för United för att förhindra att lokalkonkurrenterna skulle säkra titeln.

Men, United lyckades aldrig spräcka nollan och jumbon West Bromwich såg där med till att City kunde säkra sin femte Premier League-titel.

– Hela säsongen nådde vägens slut. Det fanns inga riktiga utmanare till Manchester City. De var så mycket bättre och så långt framför att de till slut inte behövde vinna själva. Det gjorde någon annan åt dem. Och det är inte mycket att säga om det. Och det är klart att David Silva skulle få jubla. Men att de skulle få göra det idag, det såg jag inte komma, säger Erik Niva i Viasatstudion efter avgörandet.

Tog första ligatiteln 1937

Manchester City har varit en stormakt i den engelska fotbollen de senaste åren. Klubbens första ligatitel tog man 1937. Sedan dröjde det cirka 30 år innan det var dags igen 1968. Under 2010-talet har City i och med årets titel inkasserat hela tre stycken: 2012, 2014 och nu 2018.

Foto: TT

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.