Petit: ”Jag vill se blod och tårar på planen”

avPelle Strandman

FOTBOLL

Derbyna mellan Arsenal och Tottenham har blivit för mesiga.

Det anser förre ”Gunnern” Emmanuel Petit – som bland annat saknar sina duster med Tim Sherwood.

– Han var Arsenal-fan – precis som Harry Kane, säger fransmannen.

På söndagen gästar Tottenham sin antagonist Arsenal på Emirates Stadium.

Ett klassiskt derby där ”Spurs” numera inte går in som tydlig underdog.

Annat var det på Emanuel Petits tid.

Den franske VM- och EM-guldmedaljören spelade i Arsenal under tre framgångsrika år i slutet på 90-talet och vann både ligan och FA-cupen.

Inför helgens Londonderby minns 47-åringen tillbaka på sina egna våldsamma bataljer med grannen från stadens nordöstra del.

”Inte samma sak längre”

Nu för tiden, däremot, är det alldeles för mjäkigt, anser Petit.

– Det är inte samma sak längre. Spelarna är för artiga. För mig är fotboll ett krig utan pistoler. Jag upplever det som att allt fler spelare går ut på planen med en blomma i stället. Jag vill se tårar och blod på planen, säger han i en intervju med The Mirror.

– Det gäller inte bara den här matchen utan hela Premier League. Det är effekten av utländska managers och utländska spelare. Färre engelska spelare slår igenom. De kommer med tekniska och taktiska kvalitéer men ligan har tappat en del av sin passion.

Pikar Harry Kane

En stor anledning till att Tottenham inte bara har kommit ikapp ”Gunners” utan även förbi är Harry Kanes framfart de senaste åren.

”Spurs”-fansen skanderar regelbundet att han är ”one of their own”. Bilder av den engelske anfallaren har dock avslöjat att han har spelat i ett av Arsenals pojklag under ett år som liten.

Något som motståndarsupportrarna inte brukar vara sena med att påpeka. Och inte heller Petit.

– Det var så många bra kamper. Jag minns att jag hade några bra kamper med Tim Sherwood. Han var den sista att sparka ner en på planen. Jag vet att han är ett Arsenal-fan – precis som Harry Kane! Atmosfären var fantastisk, du kunde inte höra dig själv tänka.

Arsenal–Tottenham spelas på söndag klockan 15.05 och visas på Viasat Premium och Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM