Ryske stjärnan tillbaka mot Sverige

Artjom Dzjuba flögs in till Stockholm inför Nations League

avFrida Fagerlund

Ryssland behöver minst en poäng mot Sverige för att säkra gruppsegern.

Då ser stjärnan Artjom Dzjuba ut att vara spelklar efter skadan, och flögs in sent under gårdagen.

– Han tränade med resten av laget i dag, meddelar förbundskapten Stanislav Tjertjesov.

Efter 1–0-segern borta mot Turkiet har Sverige nu allt i egna händer hemma mot Ryssland.

För bortalaget räcker det med en poäng för att ta hem segern i grupp 2, division B. Något som förbundskaptenen Stanislav Tjertjesov är väl medveten om.

– Vi är ganska bra på att räkna. Men matchen ska ändå spela och vi ville även vinna i Kaliningrad och då blev det 0–0. Så liksom där så siktar vi inte på 0–0, vi vill alltid vinna, säger Tjertjesov.

”Inga klagomål”

Ett glädjebesked för rysk del är att Artjom Dzjuba ser ut att kunna spela. Inför mötet borta i Kaliningrad tidigare i höst uttryckte den svenska lagkaptenen Andreas Granqvist sin respekt för Zenit-spelaren.

– Jag har mött honom flera gånger, det är en otroligt stark forward, en duellspelare. Han är duktig på att komma in vid inläggsfaserna. Det blir tufft, han har gjort det väldigt bra i det ryska landslaget. Jag tror det är ganska 50–50 mellan oss så här långt. Vi får se hur det blir, sa Granqvist.

Dzjuba fanns inte med i vänskapsmötet med Tyskland (0–3) i torsdags på grund av skada men flögs in till Stockholm sent i går kväll.

– Han tränade med resten av laget i dag, och det har inte varit några klagomål från hans sida, säger Stanislav Tjertjesov.

Därmed lär en ny duell mellan Granqvist och anfallaren vänta.

Tisdag 20.45: Sverige-Ryssland direkt i TV4.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Så ser seedningspotterna till EM-kvalet ut just nu