Elm hyllas inför mötet med AIK

FOTBOLL

”Nyckeln till vårt anfallsspel”

Landslagsstjärnan Rasmus­ Elm är orolig att CSKA Moskva får en tuff uppgift mot AIK.

– Det är tufft att spela mot välorganiserade och fysiska lag från Sverige. Se bara på Helsingborg mot Celtic.

Den dokumenterat ödmjuke 24-åringen fick finna sig i idel hyllningar från tränaren Leonid Slutsky på presskonferensen inför den första kvalmatchen till Europa League mot AIK.

– Rasmus är nyckeln till vårt anfallsspel. Han ska utveckla och sköta offensiven och vi hoppas att han blir en stor ledare i laget, säger CSKA Moskva-tränaren.

”Ett steg uppåt”

Och visst leker fotbollslivet för det nyblivna Rysslandsproffset.

– Spelmässigt är det helt klart ett steg uppåt. På träningarna möter jag idel landslagsspelare.

Offensiva ess som Keisuke Honda, Alan Dzagojev och Zoran Tošic erbjuder den tillbakadraget spelande svensken fina passningsalternativ på motståndarnas planhalva.

Ändå räknar han med ett tufft dubbelmöte mot seriefyran i en av Europas svagaste ligor.

– Disciplinen och lagandan gör lagen härifrån svåra att möta, säger han och hänvisar till AIK:s moderna adelsmärke: den starka defensiven.

Umgås med Pontus

När de ryska journalisterna frågar Rasmus Elm om vilka i laget som han umgås med – utöver kompisen Pontus Wernbloom – får smålänningen tänka till.

– Eh, det är nog Pontus som jag umgås med ändå. Vi känner ju varandra sedan tidigare, säger han och berättar om duons gemensamma tid i landslaget och holländska AZ Alkmaar.

Annars njuter mittfältaren av vara tillbaka i Sverige, men skojar samtidigt lite med journalisterna om hemlandet.

– Ett bra tillfälle att besöka Sverige. Regnet är perfekt och ger ett fint intryck för den som inte varit här tidigare, säger han med ett leende.

ARTIKELN HANDLAR OM