Svensk fotbollstalang fick träffa Ronaldo

Av: Johan Renvall

Publicerad:
Uppdaterad:

Legendaren dök upp på Benfica-match: Det var riktigt coolt

Han såldes redan i vintras, men flytten till Benfica skedde inte förrän i förra veckan.

Nu har Victor Nilsson Lindelöf, 18, anlänt till Portugal – och träffat Ronaldo.

– Det var riktigt coolt, han är ju en legend rakt igenom, säger han till VLT i ett mail.

När division 1-klubben Västerås SK i december meddelade att man sålt sin lovande ytterback Victor Nilsson Lindelöf till portugisiska toppklubben Benfica var det klubbens största övergång någonsin.

– Det är som en dröm. Det här är en chans jag inte tackar nej till. Det är svårt att ta in allt just nu. Det här är så stort så jag vet inte vad jag ska säga, sa Nilsson Lindelöf till VSKFotboll.nu.

Spelaren, som precis fyllt 18 år, fick dock stanna kvar och spela vårsäsongen i norettan med VSK. Förra veckan packade han väskorna för att inleda nästa kapitel i karriären.

”Jag klagar absolut inte”

Redan nu har han stött på namn i världsklass. Från läktarplats kunde han se ett lag bestående av före detta och nuvarande Benfica-spelare möta Luis Figos all star-lag. Med i Figos lag fanns bland annat Edgar Davids, Fabio Cannavaro och den brasilianske legendaren Ronaldo, 36.

Efter matchen träffade han VM-skyttekungen.

 – Det var riktigt coolt. Han är ju en legend rakt igenom, så det var mäktigt! skriver Nilsson Lindelöf i ett mail till VLT.

Spelaren, som har meriter ifrån de svenska ungdomslandslagen, tränar för tillfället med Benficas reservlag och har ännu inte debuterat i Benfica-tröjan. Men han är trots det nöjd med tillvaron.

– Första tiden här nere har varit bra, värmen har varit helt fantastisk. Så jag klagar absolut inte, skriver han i mailet.

Publicerad: