Premier League

”Hoppas han gör som Rooney”

Av: 

Johan Renvall

FOTBOLL

Arsenal vägrar ge upp hoppet om van Persie

Robin van Persie, Arsenal.
Robin van Persie, Arsenal.

Robin van Persie har öppet deklarerat att han vill lämna Arsenal.

Men klubben anar ugglor i mossen.

De tror att det kan röra sig om en kupp signerad spelarens agent. Det rapporterar Daily Mail idag.

Robin van Persie chockade Arsenal när han för knappt två veckor sedan gick ut och förklarade att han inte tänkte förlänga sitt kontrakt med klubben. Genast inleddes spekulationerna om var den 28-årige holländaren skulle hamna härnäst. Ena dagen Manchester City, den andra Juventus eller PSG. Nu säger rapporter ifrån England att Arsenal misstänker att van Persies avsked kan vara ”en Rooney”. Det vill säga gå ut med att man lämnar för att på så sätt kunna få en bättre lön.

”Regisserat av agenten”

Det är Daily Mail som hänvisar till källor nära Arsenal som uppges ”väldigt förhoppningsfulla” om att van Persie stannar. Klubben misstänker även att van Persies avskedsbrev är regisserat av hans agent Kees Vos i ett försök att trissa upp holländarens lön. Något som han alltså ska ha fått inspiration till i samband med Wayne Rooney-historien 2010 när Rooney deklarerade att han lämnade United, men sedan skrev på ett nytt, förbättrat kontrakt, kort tid efter.

Arsenals senaste bud till holländaren ska ha varit ett 3-årskontrakt värt 130 000 pund i veckan plus en lojalitetsbonus på 5 miljoner pund. van Persie själv uppges vara missnöjd med att Arsenal inte satsar tillräckligt mycket för att vinna titlar.

– Tyvärr blev det klart för mig under det här mötet att vi på många punkter är oense om hur Arsenal ska gå framåt som klubb, sa han tidigare i ett öppet brev på sin hemsida.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League