Premier League

Terry riskerar lång avstängning ändå

Av: 

Lukas Sahlin

FOTBOLL

John Terry oskyldig enligt domstolen – men FA:s egen utredning inte klar: Sporten har lidit

Domstolen har sagt sitt. John Terry är oskyldig.

Ändå fördömer spelarfacket hans agerande och förbundet kan fortfarande straffa honom.

– Det här måste bort från sporten, säger Gordon Taylor, spelarfackets ordförande.

John Terry friades i går från rasistanklagelserna mot QPRs Anton Ferdinand. Men engelska fotbollsförbundet kan fortfarande straffa Chelsea-kaptenen.
John Terry friades i går från rasistanklagelserna mot QPRs Anton Ferdinand. Men engelska fotbollsförbundet kan fortfarande straffa Chelsea-kaptenen.

John Terry stod åtalad för att ha förolämpat Queens Park Rangers-försvararen Anton Ferdinand med rasistiska skällsord.

”Svarta f***a” skulle han ha sagt.

Bedöms som missförstånd

Men i friandet av 31-åringen bedöms händelsen som ett missförstånd. Terry ska bara ha repeterat det Ferdinand kallat honom för.

– Hur kan du kalla mig f***a? Du gick i säng med din kompis flickvän, du är en f***a, erkände Ferdinand att han sagt till Terry.

Kan fortfarande straffas

Efter den friande domen gick FA, fotbollsförbundet, ut med ett pressmeddelande. Även om han inte dömts för någonting finns fortfarande möjligheten kvar att han straffas.

– FA noterar beslutet i fallet John Terry och ska nu slutföra sin egen undersökning. FA ger inga fler kommentarer just nu.

Om FA skulle besluta att fälla honom trots att han bedömts oskyldig av rätten, väntar förmodligen en avstängning.

I England drivs en intensiv respektkampanj av spelarfacket ihop med förbundet och fackets direktör Gordon Taylor är upprörd trots att Terry friats.

”Måste bort från sporten”

– Jag vill se en förbättring i respektkampanjen. Det handlar inte bara om gränsen mellan skämt och olagligt. Så mycket av det vi hört här måste bort från sporten, säger han enligt the Guardian och fortsätter:

– Vi respekterar domen men det har inte varit några bra veckor för fotbollen. Sporten har blivit lidande för de skitiga kalsonger som tvättats inför allmänheten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League