Missen kan ha kostat kvartsfinalplatsen

Tredje gången gillt?

Ja, i alla fall för Willian.

Men sedan kom missen som kan kosta Chelsea avancemanget mot Barcelona.

– Vi var väldigt nära att göra den perfekta matchen, säger Chelsea-managern Antonio Conte till BT Sport enligt BBC.

Det lönar sig att skjuta. Fråga Willian.

I den 33:e minuten klev han in i banan från vänsterkanten och drog till med högerfoten. Då träffade han högerstolpen.

I den 42:e minuten fick Willian bollen utanför straffområdet och drog återigen till med högerfoten. Då träffade han vänsterstolpen.

Men brassen fick betalt för sina försök. I den 62:e minuten fick han jubla högt på Stamford Bridge.

Fint avslut

Efter en hörna fick Willian bollen, tog ett steg åt höger och drog iväg ett skott. Bollen satt fint i närheten av ena stolpen. Ett 1–0-mål som var viktigt i dubbelmötet mot Barcelona.

– Jag är glad för målet, men jag är ledsen för resultatet. Jag tycker att vi förtjänade att vinna. De hade mer boll, men vi skapade farliga lägen. Vi måste åka dit och göra en liknande insats, säger Willian.

Men Chelsea, som fram till dess hade försvarat sig bra, bjöd spanjorerna på kvitteringen.

”Vi gör ett misstag”

I den 75:e minuten hade Andreas Christensen bollen på vänsterkanten. Han skickade in en passning mitt i banan och lagkamraten Cesc Fabregas var passiv och lät bollen rulla förbi. Det slutade med att Andres Iniesta tog in bollen i straffområdet och gav den till Lionel Messi - som kyligt sköt in slutresultatet 1–1.

– Vi var väldigt nära att göra den perfekta matchen. Men vi gör ett misstag och vi vet mycket väl att när du gör ett misstag mot Barcelona och spelare som Messi, Suarez och Iniesta så får du betala, säger Chelsea-managern Antonio Conte.

– Det är synd. Jag är mycket stolt över mina spelare, de följde den planen vi hade föreberett. Det är synd. I kväll hade vi lite otur. Vår plan var väldigt bra, spelarna gjorde fantastiska insatser.

Det var Messis första fullträff mot Chelsea. Målet kom vid hans 30:e skott mot den brittiska klubben.

– Man gör jobbet – man är noggrann och precis, man går in och man går rätt – i 92 minuter och 30 sekunder. Man gör några saker fel i 30 sekunder och det väldigt goda resultatet förvandlas till ett resultatet som inte alls gynnar Chelsea. Det är så det är att möta Barcelona, det är så det är att stå emot Leo Messi, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Måste göra mål på Camp Nou

Returen i Champions League-åttondelsfinalen spelas i Barcelona den 14 mars.

Det är ett tufft utgångsläge för Chelsea som efter att ha släppt in kvitteringsmålet nu tvingas att göra minst ett mål på spansk mark för att ta sig vidare till kvartsfinal.

– Vi måste åka dit och anfalla och göra mål. Att försvara sig i 90 minuter på Camp Nou är en evighet, det är ett självmordsuppdrag, säger Cesc Fabregas till BT Sport enligt BBC.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.