Linköping värvar defensiv mittfältare

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYR N
FOTBOLL

Regerande mästarna Linköpings FC fortsätter att förstärka sitt lagbygge inför säsongen 2018.

I dag skrev mittfältaren Filippa Angeldahl på för klubben, som närmast kommer från Hammarby.

– Det ska bli kul att bli en del av Linköping, säger nyförvärvet i ett pressmeddelande.

I samma veva väljer klubben att förlänga med en av sina spelare.

I går blev det klart att Marcus Walfridson tar över rodret i mästarklubben Linköpings FC nästa säsong. Utöver tränarjobbet blir han även sportchef i klubben.

Nu kommer nästa pusselbit i deras lagbygge. Filippa Angeldahl, som närmast kommer från spel i Hammarby och tidigare har tillhört AIK, är klar för LFC. 20-åringen är en defensiv mittfältare och har Vaksala SK som moderklubb. Under årets Fotbollsgala fick hon pris som “Årets mest värdefulla spelare” i Damallsvenskan.

Foto: Bildbyrån

”En målmedveten spelare”

– Filippa kommer passa in bra i vårt lag och förhoppningsvis ta ytterligare steg i sin utveckling. En målmedveten spelare som kommer bli spännande för Linköpingspubliken att få se på arenan framöver, säger Linköpings klubbdirektör Maria Hagström i ett pressmeddelande.

Filippa själv är nöjd över flytten.

– Det känns jättebra, det ska bli kul att bli en del av Linköping och jag hoppas att jag ska kunna bidra med så mycket som möjligt, säger Angeldahl.

Förlänger samtidigt med spelare

Samtidigt som klubben presenterar sitt nyförvärv väljer östgötarna även att förlänga med en spelare: Tove Almqvist, 21, kom till LFC 2014 och har nu kritat på för ytterligare två år.

– Det känns otroligt kul att jag förlängt med Linköping. Det har varit en miljö som utvecklat mig som fotbollsspelare men även som människa. Jag ser verkligen framemot 2018, säger hon i pressmeddelandet.

ARTIKELN HANDLAR OM