Östersunds FK

ÖFK-profilen: ”Ska snacka med Wenger om hans laguttagningar

Ronald Mukiibi ställs mot favoritlaget Arsenal

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Inför slutspelet hoppades Ronald Mukiibi få ”ta ett snack” med Arsene Wenger.

Östersund lottades mot Arsenal – och ÖFK-spelaren ställs mot sitt favoritlag.

– Jag står fast vid det jag sa. Jag vill fortfarande prata med Wenger om hur han gör sina laguttagningar, säger Ronald Mukiibi.

Efter den avslutade gruppspelsmatchen mot Hertha Berlin i torsdags stod det klart att Östersund hade chansen att lottas mot Arsenal i Europa League-slutspelet.

Något som Ronald Mukiibi, 26, höll tummarna för. ÖFK-backen är nämligen fanatisk supporter till Arsenal och lade ut texten för Sportbladets utsände.

– Jag vill möta Arsenal. Det är mitt lag sedan jag var liten. Det skulle betyda så mycket.

Det är din drömlottning?

– Absolut. Jag vill byta några ord med Wenger och fråga varför han ställer upp elvorna som han gör. Det hade varit roligt. Jag vill snacka med honom om varför han tar vissa beslut.

Ska han lämna Arsenal, tycker du?

– Nej, han kan få vara kvar. Men jag hoppas ändå kunna prata med honom om startelvorna.

”Jag skrek rakt ut”

Fyra dagar senare gick Mukiibis dröm i uppfyllelse. Östersund lottades mot Arsenal, inleder hemma den 15 februari och spelar returen i London den 22 februari. Framför tv:n satt 26-åringen och bara gapade.

– Sen började jag skratta för mig själv. Jag skickade meddelanden till gubbarna och bara skrek rakt ut. Det är så sjukt. Att man ska få möta laget man hållit på i hela sitt liv. Vem hade kunnat räkna med det?

Vad hade det betytt att få springa ut på Emirates stadium?

– En dröm. Då når man sina mål som fotbollsspelare. Jag hoppades att få spela för Arsenal på Emirates, men nu får jag spela mot Arsenal på samma arena. Livet har sina outgrundliga vägar.

”Vad händer?”

Mukiibi har nästan svårt att samla sig under intervjun.

– Jag satt och skrek när jag ringde min polare. ”Vad fan händer, liksom?” Jag hade tänkt ta en ledig dag, men det finns ju inte längre på kartan, jag ska sticka till gymmet.

Och så var det här med Wenger. Fransmannen som alltså tränat Arsenal längre än vad Östersunds FK ens existerat som förening: Wenger tog över Londonklubben den 1 oktober 1996, en knappt en månad före ÖFK:s bildande.

Nu har du chansen att ta ett snack med Wenger!?

– Haha, ja. Jag ville vara lite skön där i intervjun, men jag står fast vid allt. Jag vill fortfarande snacka med Wenger om hur han tar ut sina elvor. Det är ju tränaren för mitt favoritlag.

Potter kan hitta svagheter

Mukiibi hoppas kunna imponera på fransmannen...

– Vi kanske kan snacka om min framtid under samtalet? Om man bara gör en bra match så... skojar ÖFK-försvararen.

Han betonar att Arsenal i första hand är en motståndare i matchen, inte ett favoritlag.

– Vi är ju där för att vinna matcherna och njuta av upplevelsen. Tänk vad vi har åstadkommit för Östersund och hela Sverige. Jag vill inte ens ta ledigt i vinter utan bara träna hela tiden.

Vad har ni för chanser?

– Det är fotboll. I mina ögon möter vi ett av världens bästa lag. Det är bara tunga gubbar, men vi har gjort våra bästa matcher mot svårt motstånd. Graham Potter ska nog kunna hitta några svagheter i Arsenal och hemma är vi starka.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Fagerlund: Tack för allt Östersund – nu är smekmånaden över

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Östersunds FK

Arsenal FC

Europa League