Rapporter: Deschamps stämmer Cantona för förtal

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
1 av 2 | Foto: JOHN SIBLEY / BILDBYR N
Deschamps

I en intervju med The Guardian menade Eric Cantona att den franska förbundskaptenen Didier Deschamps valde bort spelare på grund av ursprung.

Nu uppges Deschamps ha valt att stämma den forne storspelaren.

The Guardians intervju med Eric Cantona publicerades redan inför EM 2016. I den gick Manchester United-legendaren till angrepp mot Didier Deschamps trupputtagning till mästerskapet, att den franska förbundskaptenen medvetet valt bort spelare som Karim Benzema och Hatem Ben Arfa på grund av deras afrikanska ursprung.

– Benzema är en fantastisk spelare. Ben Arfa är en fantastisk spelare. Men Deschamps, han har ett väldigt franskt namn. Kanske är han den enda i Frankrike som har ett riktigt franskt namn. Ingen i hans familj mixad med någon annan, du vet. Som mormoner i Amerika, sa han i intervjun.

Därefter följde rejält rabalder. Kort efter intervjun vandaliserades Deschamps hus, nedklottrat med ordet ”Rasist”.

”Det är förtal”

Redan då hotade förbundet med att stämma Cantona.

– Det är förtal. Jag kommer att inleda undersökningar för att ta detta till domstol för att straffa dessa ärekränkande och nedsättande kommentarer som på ett otillåtet sätt kränker Didier Deschamps integritet, sa förbundskaptenens advokat Carlos Brusa då.

Nu verkar det som att Deschamps har gjort slag i saken. Enligt Fotbollskanalen rapporterar den franska radiostationen RMC att Deschamps nu har valt att stämma Cantona för förtal.

Deschamps är sedan 2012 förbundskapten för Frankrike och fick för en månad sedan sitt kontrakt förlängt till och med sommaren 2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE