Zlatan Ibrahimovic

”Hoppas att han inte gör om det”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Blanc: Visste inte om tatueringarna

Zlatan Ibrahimovics tatueringskupp mitt under matchen var inte förankrad hos PSG-ledningen.

Nu varnar tränaren Laurent Blanc svensken för att göra om det.

– Jag är redo för alla konsekvenser, säger Zlatan själv om kuppen.

Det var i den andra minuten efter ledningsmålet mot Caen som Zlatan Ibrahimovic drog av sig sin tröja. Svensken blottade 50 namn som ritats på hans kropp för att stödja World Food Programmes arbete mot hungern i världen.

”Hoppas han inte gör om det”

Att ta av sig tröjan strider dock mot reglerna och Ibrahimovic varnades för tilltaget. Nu hoppas tränaren Laurent Blanc att 33-åringen inte ska göra om detsamma igen.

– Jag kände till hans samarbete med organisationen. Angående tatueringarna så visste jag att något var planerat i slutet av matchen, men inte mer än så. Han gjorde ett tidigt mål, alla såg hans tatueringar och det blev väldigt lyckat eftersom det hamnade på förstasidan på alla sajter inom fem minuter. Men tänk om det hade blivit irriterat i matchen och han tagit ett gult till. Vad hade hänt då? Det är en intressant fråga. Jag vet inte om det var en bra idé av honom att ta av sig tröjan. Oavsett så hoppas jag att han inte gör om det i morgon (mot Chelsea i Champions League) eftersom det definitivt skulle ge ett gult kort, säger Blanc enligt L'Equipe.

Zlatan själv sa på söndagens presskonferens att det var värt att ta en varning, och därmed en avstängning mot Monaco, för att nå ut med budskapet.

”Skulle ta ett rött”

– Om det hjälpte organisationen skulle jag till och med ta ett rött kort bara för att hjälpa dem. Det finns större problem än mitt gula eller röda kort. Situationen var ovärderlig och allt var spontant. Jag ville bara nå ut till alla. Konsekvenserna kommer men jag är redo för alla konsekvenser. Jag är till och med redo att ta en stor bötessumma. Det spelar ingen roll. Det här är ovärderligt. För den här saken, hungern, är jag redo att göra allt.

Inte heller svenskens lagkamrater i PSG kände till Zlatans plan.

– Mina lagkamrater trodde verkligen att tatueringarna var äkta. När de såg mig i dag utan dem frågade de “var är alla namn?”. Jag sa att de fortfarande är där ute. Det är bara inte på mig längre men de är forfarande där ute.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Laurent Blanc

Ligue 1