”Först då kommer Zlatan sluta spela”

FOTBOLL

Öppnar för ytterligare två VM för Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic har i sommar ett år kvar på kontraktet med PSG – men långt mycket mer på karriären.

Agenten Mino Raiola öppnar nu för en fortsättning till 2023.

– Jag tror han kan fortsätta tills han är 42 eller 43 år, säger Raiola till RMC.

Foto: Mino Raiola.

Det är ofrånkomligt så att Zlatan Ibrahimovics framtid inom fotbollen blir mer och mer osäker för varje år som går. Svensken fyller 34 år i oktober och har bara kontrakt med Paris Saint-Germain till sommaren 2016.

”Den dagen slutar han”

Men ska vi tro agenten och nära vännen Mino Raiola har Zlatan inga som helst planer på att avsluta karriären då.

– Vi har ytterligare ett år på kontraktet men med Zlatan ser du alltid bara väldigt kort in i framtiden. Den dagen han känner att han är nummer två i världen så kommer han att sluta, säger Raiola till RMC enligt Get French Football och fortsätter:

– Han kan spela i åtta år till. Jag tror att han kan fortsätta tills han är 42 eller 43 år. Men kommer han stanna i PSG i åtta år?

”Alla ser att Zlatan är ledaren”

Åtta år till innebär en karriär till 2023 och i teorin möjlighet till ytterligare två VM-slutspel för Zlatan. I intervjun med den franska radiokanalen passar Raiola också på att dementera de påstådda konflikterna mellan Ibrahimovic och tränaren Laurent Blanc samt anfallskollegan Edinson Cavani.

– Det finns ingen spricka. Det enda Zlatan vill är att PSG ska vinna och för mig är Zlatan ledaren i PSG. Jag tror att alla kan se det. Han respekterar alla. Zlatan respekterar Cavani. Cavani respekterar Zlatan.

– Zlatan gillar även Blanc. Det finns en stor respekt där. Zlatan sa till mig att ledarnas förberedelser för matchen mot Chelsea var perfekta.