Hans sista match med laget – innan han dog

FOTBOLL

40-åringens tårfyllda farväl till laget i hjärtat

1 av 9 | Foto: Wim anländer i ambulans.

För Royal Antwerp blev det en imponerande 4-1-seger mot Patro Eisden.

För Wim De Clerck, 40, var det sista besöket på arenan vid liv.

–  Min tid kvar på jorden är kort men jag är tacksam för det här, sa han efter matchen.

Han var Antwerp-supporter sedan blott 14 års ålder, i totalt 26 år. Men i lördags såg han sin sista match med laget. I september diagnosticerades Wim med obotlig urinvägscancer. För den 40-årige universitetsläraren var det ett dråpslag och det senaste halvåret förvärrades hans hälsa drastiskt.

 Sista veckorna vårdades han enligt belgiska HLN dygnet runt på sjukhus och kunde inte längre gå. Hans sista önskan innan livet var över var att få se sitt Antwerp en sista gång. Hans bror Benjamin vädjade därför via ett supporterforum om hjälp med den önskan.

Tårfylld vandring

Klubbcheferna uppmärksammade hans vädjan och i lördags var han på plats för att se laget köra över Patro Eisden hemma på Bosuilstadion.

Ambulansen körde fram Wim till arenan. Därifrån rullade bror Benjamin in honom till mittcirklen tillsammans med bröderna mor och Wims tre söner. Det blev en tårfylld vandring till tonerna av sången ”You'll never walk alone” från Wims supporterkollegor.

Klubben, som kämpar med ekonomiska trångmål och utan chans till uppflyttning, var glada över att kunna skänka glädje till familjen De Clerck.

– När man ser den här mannen inser man vad som verkligen är viktigt här i livet. Ens hälsa, säger ordförande Jan Michel enligt HLN.

Bestämde sig för begravningssång

Wim följde tillsammans med familjen matchen från läktaren.

– Jag fick gåshud när jag hörde sången (You'll never walk alone reds anm.). Min tid kvar på jorden är kort men det här betydde mycket. Det var så känslosamt. Jag är lycklig och tacksam för att jag fick möjligheten att vara här i dag, sa Wim till HLN efter matchen.

Tims mamma, som aldrig varit på fotbollsmatch tidigare, var tagen av händelsen.

– Den här upplevelsen var något unikt. Fansens sång var fantastisk. Wim har redan beslutat sig för att ”You'll never walk alone” ska spelas på begravningen, säger hon.

Även Benjamin var tacksam.

– Wim var utmattad när vi kom tillbaka till sjukhuset. Det var en utmaning att ta sig igenom för någon som är döende. Men den fantastiska upplevelsen gjorde honom gott. Antwerp, vi är tacksamma.

Wim gick bort på måndagsmorgonen.

”Klubben och hela Antwerp-familjen vill skicka våra djupaste kondoleanser till hans familj och vänner”, skriver klubben i ett uttalande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

Cancer