Premier League

Kastade in sina säsongsbiljetter

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Myteriet totalt i PL-klubben – publiken lämnade i horder efter 37 minuter

Det var en nyckelmatch mellan två lag i kris precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Det slutade med scener som kan kosta Gustavo Poyet jobbet.

Redan efter 37 minuter strömmade publiken hem samtidigt som säkerhetsvakter tvingades skydda Sunderlands manager vid bänken.

– De är på väg ner till bänken, de kastar halsdukar och de kastar säsongsbiljetter mot Poyet. Nu är det nog, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Sebastian Larsson.
Sebastian Larsson.

Sunderland och Aston Villa gjorde upp om vilket lag som skulle rycka ifrån strecket och vilket lag som skulle dras med i nedflyttningsstriden i Premier League. Då avgjorde gästande Aston Villa matchen redan efter 18 minuter.

”Spel mot ett oskyddat mål”

Christian Benteke satte 1-0 efter dryga kvarten och bara ett par minuter senare ökade Gabriel Agbonlahor på till 2-0. När Agbonlahor gjorde sitt andra för matchen till 3-0 efter 37 minuter fick publiken nog. Sanningen är att det då kanske borde ha stått 6-0 eller 7-0 istället för 4-0 i halvtid (Benteke igen).

– Det är inte det att det varit spel mot ett mål. Det har varit spel mot ett oskyddat mål. Aston Villa har bara kunnat promenera in med bollar. Det är så lätt, det är så enkelt, det är så ointresserat av Sunderland-spelarna. Det är öppna landskap var Aston Villa än väljer att lägga bollen, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Bilder visar hur gatorna utanför Stadium of Light var packade med människor på väg hem redan i halvtid. Inne på arenan gjorde de som ändå stannade kvar sitt bästa för att uttrycka sitt missnöje.

– Det har bubblat länge det här missnöjet under däck men här är det fullständiga myteriet ett faktum. De är på väg ner till bänken, de kastar halsdukar och de kastar säsongsbiljetter mot Poyet. Nu är det nog. Nu räcker det. Det här accepteras inte på Stadium of Light, säger Erik Niva och slår fast:

– Det är väldigt tveksamt om han är Sunderlands manager i morgon.

”Gräl med en parkeringsvakt”

Andra halvlek började knappast bättre för Sunderland. Laget tvingades inleda med tio man efter att Sebastian Larsson inte dykt upp till avspark.

”Var här Seb Larsson? Otroligt. Sunderland börjar andra halvlek med tio man. Farsartat på Stadium of Light”, skrev BBC om Larsson som först tre minuter in i andra halvlek dök upp igen.

– Sunderland är som ett korplag. Det är som ett korplag som kommer ut till andra halvlek utan en spelare som hamnat i gräl med en parkeringsvakt, kommenterar förre PL-anfallaren Chris Sutton för BBC.

Enligt The Mirror tvingades Larsson sy någon slags sår på underbenet under halvtidsvilan.

– Jag utgår från att Seb Larsson fick behandling men det såg ut som om Gus Poyet inte hade en aning om vad som pågick, säger BBC:s Garth Crooks.

Matchen slutade 0-4.

– Väldigt, väldigt svår dag i dag. Det här är oacceptabelt. Jag är väldigt besviken men det är bättre att inte kommentera för mycket i dag, säger Poyet.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Sunderland AFC

Aston Villa FC

Gus Poyet