Målvakten gör comeback – i Blåvitt

FOTBOLL

Sportchefen: 'Vill vara garderade'

Foto: Jens Lestrade / BILDBYRÅN

Mattias Hugosson slutade med fotbollen.

Nu gör den 40-årige målvakten comeback i IFK Göteborg.

– Vi vill vara garderade om det händer våra två målvakter någonting, säger klubbens sportchef Mats Gren.

IFK Göteborg plågas av skadeproblem på målvaktsfronten, i alla fall vad gäller tredjevalet. Sulejmen Saraljic kommer inte till spel när klubben kämpar för att ta sig till gruppspelet i Europa League – så varför inte satsa på en veteran snarare än underbarn?

Mattias Hugosson, 40, är klar för Blåvitt säsongen ut. Sportchefen Mats Gren kommenterar värvningen på klubbens hemsida.

– Sulejmen är inte tillgänglig och vi har därför knutit upp Mattias Hugosson. Om vi skulle kvalificera oss för spel i Europa League, vilket vi hoppas, vill vi vara garderade om det händer våra två målvakter någonting.

Gjort 16 säsonger

De två målvakter som går före är John Alvbåge och Marcus Sandberg. Nu får de alltså sällskap av en 40-åring som i fjol la målvaktshandskarna på hyllan. Hugosson landade på 251 allsvenska matcher på 16 säsonger i sitt Gefle – men än finns tid att hinna med någon till.

– Mattias kommer att komma ner och vara med på ett fåtal träningar emellanåt, men kommer till största delen att hålla sig i form hemma i Gävle, säger Gren.

Hugosson motiverade sin sorti i fjol med att han skulle lägga allt krut på sitt civila jobb som säljare på en möbelfirma, men menade redan då att kroppen faktiskt höll.

ARTIKELN HANDLAR OM