Anders Svenssons taktiska varning

1 av 2
FOTBOLL

Borås. Elfsborg är i prak­tiken klart för playoff.

Och då är Anders ­Svensson, 38, tillgänglig efter en taktisk varning.

– Jag vet inte vad som hände där, flinar han.

Elfsborg ledde med 4–1 på hemmaplan mot FH Hafnarfjördur. Klockan hade med råge passerat 90 minuter. Då fick islänningarna en ­frispark på mittplan. Men precis när den skulle slås petade Anders Svensson bort bollen och domaren var snabbt uppe med det ­gula kortet.

En helt onödig varning – om han inte redan hade haft två från dubbel­mötet med Inter Baku. Nu är veteranen avstängd i returen mot FH Hafnarfjördur nästa vecka och lämpligt nog ­ nere på noll gula kort när det är dags för playoffmatcherna.

– Nu har vi ett bra utgångsläge och då gäller det att vi förvaltar det och ser till att gå vidare, säger Svensson diplomatiskt efter krossen.

Men det satt hårt inne på Borås Arena. Elfsborg kom inte alls i gång i första halvlek och gästerna brände ett friläge och hade en boll i ribban.

– Vi var alldeles för stillastående, men efter paus visade vi att vi är ett klart bättre lag, säger Svensson.

Frick gjorde succé

Vid ställningen 1–1 byttes anfallaren Per Frick, 22, in. När matchen blåstes av 25 minuter senare hade han nickat in 2–1, spelat fram till 3–1 och jobbat fram bollen till straffsituationen som gav 4–1.

– Det var bara att gå in och köra och jag hade marginalerna på min sida i dag. Nu ska vi se till att stänga butiken på Island, säger Frick.

Tränaren Janne Mian:

– Per var väldigt bra i dag. En fysisk spelare som vann ett par bollar och själv ­gjorde mål på en hörna. Vi har två bra strikers i honom och Viktor Prodell.

ARTIKELN HANDLAR OM