”Alla våra drömmar har blivit verklighet”

FOTBOLL

Fansens reaktion på nyförvärvet: Var det där verkligen nödvändigt?

1 av 4 | Foto: YOUTUBE
Här presenterar Bayern München sitt senaste tillskott.

Real Madrid presenterade James Rodriguez inför tusentals åskådare på Bernabeu.

När Bayern München skulle avslöja sitt nyförvärv ville de inte vara sämre.

Med pyroteknik, projektionskonst och en fullständigt övertaggad illusionist avtäcktes den till sist på Allianz Arena.

Lagets spelarbuss.

På bara tre dagar har över 250 000 personer sett den minst sagt uppseendeväckande showen som utspelade sig i München häromdagen. Den allra första kommentaren under klippet på Youtube sammanfattar nog vad den stora majoriteten av dem kände:

”Var det där verkligen nödvändigt?”.

”Alla våra drömmar har blivit verklighet”

Det tyckte uppenbarligen Bayern München som i en skrytfull text på sin hemsida sammanfattar den stora begivenheten på hemmaarenan Allianz.

”För att göra Bayerns busschaufförs dröm sann – på hans 50 årsdag som om det inte vore nog – behöver du lite extra magi. Och Allianz Arena glittrade i guld under kvällssolen innan den dramatiskt övergick i rött vilket skapade en perfekt bakgrund till rökmolnen och ett regn av gnistor samtidigt som mästarillusionisten Julius Frack trollade fram Bayerns spelarbuss på scenen.

– Alla våra drömmar har blivit verklighet, strålade busschauffören och fördelsedagsbarnet Michael Lauerbach”, skriver klubben.

”Är som att komma hem”

Bayern hade också kallat in klubb-ambassadören Paul Breitner och styrelseledamoten Matthias Sammer för att skryta om den fantastiska nya bussen.

– På min tid fanns det ingen luftkonditionering. Alla svettades och flugorna föll döda till marken när de landade. Den här kommer verkligen få oss att prestera på vår högsta nivå. Känslan är att den är som vårt vardagsrum. Det känns som att komma hem, sa Sammer.

Bussens första riktiga resa blir på fredagen när den ska frakta Bayerns spelartrupp från hotellet där de övernattat tillsammans till hemmaarenan för mötet med Wolfsburg. Något Bayerns hemsida beskriver som ”ytterligare ett magiskt ögonblick” för busschauffören Michael Lauerbach.

Inte kan väl alla dessa snälla ord bero på att bussens tillverkare är en av klubbens sponsorer? Säkert inte alls...

Se videon från Bayerns buss-presentation (Obs: Extern länk!)

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga