Feyenoord nobbar Guidetti

FOTBOLL

”Vi har undersökt hans medicinska historia noggrant och vi är osäkra på om han kan bli en toppspelare igen”

1 av 13 | Foto: 15 & 25 April 2012 John Guidetti gör sitt 20:e mål för Feyenoord. Tio dagar senare kommer första nyheten om viruset.

John Guidetti har ryktats vara på väg tillbaka till Feyenoord.

Nu meddelar den holländska klubben att affären inte blir av.

– Risken är för stor, säger sportchefen Martin van Geel.

John Guidettis framtid är fortfarande osäker. Förra veckan meddelade Manchester City-tränaren Manuel Pellegrini att svensken behöver se sig om efter en ny klubb.

– John Guidetti måste kanske spela i ett annat lag, sa chilenaren.

Den senaste tiden har en återkomst till Feyenoord varit det hetaste alternativet. Efter att svensken spenderade en succéartad säsong i klubben 2012 med 20 mål på 23 matcher har fansen längtat efter att han ska återvända.

Men nu har den dörren stängts av sportchefen Martin van Geel och anledningen är svenskens komplicerade medicinska historia.

– Vi har gått igenom hans medicinska historia och granskat den noga. Efter det är vi osäkra på om han kan återvända, säger van Geel till ad.nl.

”Vi vågar inte”

Det var i slutet av Guidettis lånesäsong i Feyenoord som han drabbades av en virussjukdom som sades ha berott på att han åt dåligt tillagad kyckling. Sedan dess har 22-åringen knappt spelat någon a-lagsfotboll.

– Vi vågar inte värva honom. Risken är för stor, framför allt om han tänker på det höga priset, säger van Geel och fortsätter.

– Det är ledsamt. Med hans förflutna i den här klubben så förtjänade han en ny chans.

ARTIKELN HANDLAR OM