”Det är som om han inte vill göra mål...”

FOTBOLL

Overkliga missen inför ögonen på Bendtner: Den där hade DU satt

Nicklas Bendtner fick följa sin första Wolfsburg-match från läktaren.

Då överträffade Junior Malanda alla danskens dråpliga missar och gav bort poängen till Bayern München.

– Det är overkligt! Det är komiskt när man ser reprisen, säger experten Johan Arneng i Eurosport.

Klockan stod på 79 minuter. Ställningen var 2-1 till hemmalaget Bayern München. Det är ögonblicket Junior Malanda kommer påminnas om i åratal.

Öppet mål från en meter

19-åringen kom fri med målvakten Manuel Neuer och siktade mellan benen. Avslutet såg ut att lyckas men tog på Neuers ben och styrdes i ribban. Sedan landade bollen precis framför fötterna på Malanda – bara metern framför mål.

Och han sköt utanför.

– Hur lyckas han slå den utanför? Det är helt overkligt! Det är komiskt när man ser reprisen. Den där sätter DU dit. Det är nästan som om han inte vill göra mål. Att han försöker slå den utanför, sa experten Johan Arneng i Eurosports sändning.

Drömmål av Olic

Missen kom inför ögonen på Wolfsburg tilltänkte nye skyttekung Nicklas Bendtner som, matchotränad, tvingades följa kampen från läktaren. En dansk som är berömd för sina ibland dråpliga missar.

Nu tog Malanda på sig både den och syndabocks-rollen när Bayern vann hemmapremiären med 2-1. Thomas Müller och planens bäste spelare Arjen Robben noterades för hemmalagets mål och Ivica Olic för reduceringen, en kandidat till årets mål när kroaten vände bort sin försvarare och avslutade över målvakten i bortre hörnet via ribban.

Ett omnämnande ska även 17-årige Gianluca Gaudino ha som fick chansen från start och styrde Bayerns mittfält på ett imponerande sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga