AIK:s kaxiga passning till rekordjagande Bajen

FOTBOLL

”Förhoppningsvis kan ni bjuda på toppfotboll nästa år”

1 av 5 | Foto: Bajen hoppas på 31 000 åskådare i nästa match...

Hammarby satsar på publikrekord på Tele2 Arena mot Ljungskile.

Men någon draghjälp från AIK får man inte.

Hammarby kraftsamlar inför toppmötet mot Ljungskile på söndag den 24 augusti. Efter att ha lockat hela 25 142 åskådare till matchen mot Gif Sundsvall i söndags siktar klubben på att toppa den siffran när näste toppkonkurrent kommer på besök.

I kampanjen Fullsatt vill Hammarby slå publikrekordet på Tele2 Arena genom att fylla arenan med 31 000 åskådare.

– Vi vågar vara kaxiga och utgå från att det blir fullsatt, säger Hammarbys event and ticket sales manager Markus Nilsson till klubbens hemsida.

Stockholmskonkurrenten AIK missade dock inte chansen att bjuda på en kaxig passning till ”Bajen” när ett mejl damp ner i inkorgen.

”AIK är det självklara valet”

Mejlet, signerat Hammarby Fotboll, bjuder in samtliga ungdomslag inom Stockholmsfotbollen – däribland AIK – att ta sig till Tele2 Arena för att se Hammarbys match gratis.

Det mejlet har nu blivit ett inlägg på AIK:s hemsida följt av förklaringen till varför ungdomarna ska ta sig till Friends Arena för AIK:s match mot Häcken i stället.

”Hej Hammarby Fotboll! Tack för er inbjudan! Tråkigt nog har vi en egen match samma dag på vår arena som också har ett antal platser. Eftersom AIK är det självklara valet för Stockholms unga fotbollstalanger så gillar vi såklart ert engagemang för ungdomsfotbollen och vi är mycket medvetna om vikten av att ungdomar ser fotboll på toppnivå live”, skriver AIK och fortsätter:

”Förhoppningsvis kan ni bjuda på det redan nästa år men fram till dess vill vi givetvis hjälpa till genom att välkomna ungdomslagen i Stockholm till det Allsvenska toppmötet mellan AIK och BK Häcken söndagen den 24:e augusti kl 17:30”

ARTIKELN HANDLAR OM