”Vi behövde reda ut detaljer”

FOTBOLL

Missade serieledningen – då stängde Nanne in laget

1 av 4
En poäng efter i toppenHammarby hade tagit över serieledningen om de besegrat Ängelholm. I stället åkte ­Bajen på en tung förlust som gör att de ligger på kvalplats, en poäng efter toppduon Ljungskile och Sundsvall.

ÄNGELHOLM. Hammarby kunde tagit över serieledningen – men förlorade mot bottenstridande Ängelholm.

Då stängde Nanne Bergstrand in laget i omklädningsrummet.

– Vi behövde reda ut detaljer i spelet. I första halvlek var vi så här långa i laget, säger Nanne och måttar med händerna som en skrävlande ”storfiskare”.

Hammarby hade tagit över serieledningen vid seger. Men Ängelholm var bäst i början och spelade till sig fem riktigt bra målchanser i inledningen.

– Första tio minuterna är vi riktigt illa ute. Det var väldigt passivt i första halvlek. Problematiken är att vi har för dåligt kollektivt försvarsspel.

– I andra halvlek flyttar vi upp men vi har inte kombinationsspelet som vi haft tidigare. Det händer inte mycket runt deras straffområde, säger Nanne.

”Måste lära oss”

Andreas Haddad och Pablo Pinones Arce byttes in direkt efter paus för att Hammarby skulle få möjlighet att spela in långa bollar mot spelare som kan ta emot och hålla kvar bollen. I första halvlek var det djupledsförsök via Kennedy Bakicioglu passningsförsök för att få Amadayia Rennie bakom Ängelholms backlinje.

De försöken sprack på för dåligt bolltempo och för liten rörelse i laget.

– Vi hittar inte tillräckligt bra avslut på mål och det gäller även i andra när vi trycker på ordentligt. Så är det när vi möter de här lagen men då är det extra viktigt att vi inte bjuder på något. Någon gång måste vi lära oss det, konstaterar Kennedy Bakircioglu och fortsätter:

– Vi måste gå tillbaka till det vi är bra på. Få igång vårt spel. I andra kommer vi runt på kanterna och gör det hyfsat farligt men ändå inte riktigt. Vi måste få in mer aggressivitet i spelet.

Spetsen saknades

Ytterbackarna Stefan Batan och Michael Timisela matade inlägg från kanterna. Johan Persson höll ihop mittfältet. Men farten och spetsen saknades mot ett Ängelholm som försvarade sig effektivt framför duktige målvakten Matt Pyzdrowski.

ARTIKELN HANDLAR OM