”Jag är rädd att United blir som Liverpool”

FOTBOLL

Paul Scholes riktar hård kritik mot sin tidigare klubb

1 av 6
Paul Scholes vill att United värvar...

Manchester Uniteds kräftgång fortsätter.

Nu ryter klubblegendaren Paul Scholes ifrån.

”Jag är trött på att behöva kritisera klubben jag gav mitt liv till som spelare. Men United måste stoppa förfallet”, skriver han i en krönika publicerad hos The Independent.

Paul Scholes har lagt fotbollsskorna på hyllan och huserar i dag hos engelska tv-kanalen BT Sport som expert. Och den hårdföre tidigare mittfältaren håller inte igen med åsikterna.

I en krönika publicerad hos The Independent riktar han nu ny, svidande, kritik mot klubben där han tillbringade hela sina karriär, Manchester United.

”Jag är uppriktigt sagt rädd för att United kommer att ge sig in i fotbollens vildmark på samma sätt som Liverpool gjorde på 1990-talet”, skriver legendaren.

Försökte värva Fabregas och Kroos

Scholes är likt många andra United-supportrar missnöjd med ännu ett transferfönster där de absoluta världsstjärnorna lyser med sin frånvaro. Klubben har i sommar värvat Ander Herrera från Bilbao, Luke Shaw från Southampton och Marcos Rojo från Sporting Lissabon.

”I slutet av förra säsongen var jag en del av Ryan Giggs ledarstab. Jag fick frågan från ledningen huruvida jag tyckte att klubben borde värva Cesc Fabregas eller Toni Kroos denna sommar. Jag sa att United borde värva båda två”.

Det blev varken eller. Chelsea lade beslag på Fabregas från Barcelona och Real Madrid knep Kroos från Bayern München.

”Jag vet inte vad som hände. United arbetade till en början på att få loss båda spelarna. Kanske rann affärerna ut i sanden, kanske var Louis van Gaal inte särskilt sugen. Oavsett vad är situationen nu än mer desperat för min tidigare klubb. De måste värva kvalitetspelare”.

Listar fem spelare som behövs

Efter en fin försäsong förlorade United ligapremiären 1-2 mot Swansea hemma på Old Trafford och stod för en insats utan större hopp inför fortsättningen. Men Scholes vet vad som krävs.

”Låt oss vara på det klara med en sak. Jag är trött på att behöva kritisera klubben jag gav mitt liv som spelare. Men United måste stoppa förfallet. Det är dags för stora förändringar. Vad United behöver? Fem spelare. Inte fem spelare med potential. Fem erfarna spelarna.

Scholes listar även de fem spelare han vill se köpas in till klubben. De är som följer:

Sami Khedira, Angel di Maria, Xabi Alonso, Mats Hummels och Raphael Varane.

ARTIKELN HANDLAR OM