Malmö FF

MFF:s nya norrmän bakom premiärseger

Av: 

Johan Linderstam

Jo Inge Berget gjorde MFF:s första mål för säsongen.
Jo Inge Berget gjorde MFF:s första mål för säsongen.

FOTBOLL

BRADENTON. Fortfarande himmelsblått, men nu med inslag av rött, vitt och en mörkare blå färg.

Åge Hareides båda norska värvningar imponerade i Malmö-debuten och låg bakom 1–0-segern mot DC United.

– Vi känner varandra utan och innan, säger målskytten Jo Inge Berget om landsmannen Magnus Wolff Eikrem.

Det var förstås bara en träningsmatch, men också en första värdemätare på hur säsongens Malmö kommer se ut.

Och det såg onekligen intressant ut på alla sätt.

Den centrala mittfältstrion med Oscar Lewicki, Enoch Kofi Adu och Magnus Wolff Eikrem imponerade mot DC United och den senare, offensiva spetsen, visade både upp en strålande speluppfattning och ett tillslag som kommer bli ett vasst vapen på fasta situationer.

Men det var Eikrems landsman Jo Inge Berget som gjorde säsongens första, och samtidigt sin karriärs första, Malmömål när han säkert avslutade ett vackert anfall strax innan halvtid.

Tredje laget tillsammans

Vem som assisterade? Magnus Wolff Eikrem, förstås.

– Han (Eikrem) har en fantastisk blick för spelet. Det här är tredje laget vi spelar tillsammans i, plus landslaget, så vi känner varandra fantastiskt bra. Han vet var han har mig på planen, säger Berget och får medhåll av sin landsman.

– Det är många nya spelare i det här laget, så det underlättar att vi har spelat så mycket ihop. Vi började ju spela tillsammans redan i 16-årsåldern, säger Eikrem.

En bit in i andra halvlek bytte sedan Åge Hareide ut nästan hela laget – bara den defensiva kvartetten med Robin Olsen, Anton Tinnerholm, Erik Johansson och Filip Helander blev kvar, men Malmö red ut den sista DC United-anstormningen och säkrade säsongens första seger direkt.

– Det är alltid skönt att vinna. Vi hade många nya spelare på planen och i inledningen av matchen lärde de känna varandra. Sedan spelade vi klart bättre. Jag är nöjd, säger Hareide.

”Vill inte prata om Cardiff”

Kan man kalla båda norrmännen för dina värvningar?

– Det är Daniel Andersson som är sportchef och som i slutändan ligger bakom dem, men det är klart att jag har bra koll. De är fantastiska spelare och det är fint att vi lyckats få dem till Malmö. Magnus kostade ju 30 miljoner bara häromåret, när han lämnade Heerenveen för Cardiff.

För Malmö var han däremot gratis, liksom Jo Inge Berget, sedan han bröt kontraktet med den walesiska klubben i december.

– Jag vill inte prata om Cardiff. Det ligger bakom mig. Nu ser jag bara framåt och vill hjälpa Malmö vinna titlar, säger Magnus Wolff Eikrem.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF