Zlatan Ibrahimovic

”Vill inte att de ska ha den bilden av mig”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Zlatan om sin image och hur sönerna uppfattar honom

Zlatan Ibrahimovic hade själv en stökig uppväxt.

Men i en intervju med magasinet King berättar svensken om hur hans söner skulle bli bestraffade om de exempelvis skulle stjäla cyklar.

– De bor under mitt tak och med mina regler, säger han.

Zlatan i magasinet King.

Innan Zlatan Ibrahimovic slog igenom i Malmö FF och sedermera inledde sitt proffsäventyr i holländska Ajax fick han sin fotbollsutbildning i Rosengård.

I sin självbiografi har han skrivit om hur han ibland stal cyklar för att kunna ta sig till träningar som ägde rum långt bort från familjens lägenhet.

”De skulle bli bestraffade”

I dag har han själv två söner, Maximilian och Vincent. Och medan Zlatan fick klara sig på egen hand under uppväxten säger PSG-stjärnan att konsekvenserna skulle bli helt annorlunda om hans egna söner skulle sno cyklar i dag.

– De skulle bli bestraffade. När jag gjorde det fanns det ingen som hade kontroll. Vi fick klara oss själva, men det var ändå inte rätt sätt att bete sig på. För mig, i dag, är respekt och disciplin allt. När mina söner fyllt 18 kan de göra som de vill, men innan dess bor de under mitt tak och med mina regler, säger Zlatan till King.

”Du vet? Zlatan”

I Sverige och runt om i världen är den svenske superstjärnan välkänd – både populär och kritiserad – för sin attityd på och utanför planen. Han skapar ofta rubriker med sina uttalanden och tar plats i de internationella medierna. Sönerna ska dock inte ha den bilden av honom.

– Jag vill vara far till dem i första hand, innan de börjar få en bild av vem Ibrahimovic är. Du vet? Zlatan. Det är inte den bild jag vill att de ska ha av mig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic