Officiellt: Torres lämnar Chelsea

FOTBOLL

Spanjoren klar för ny klubb

Foto: TT
Fernando Torres.

Fernando Torres lämnar Chelsea.

Den 30-årige anfallaren är klar för italienska Milan som lånar anfallaren i två år.

Fernando Torres värvades till Chelsea från Liverpool under transferfönstret i januari 2011 för 50 miljoner pund, motsvarande 580 miljoner svenska kronor. Det var då Premier League-historiens dyraste spelaraffär men succén skulle utebli i den nya klubben.

Lånas ut i två år

Efter 3,5 misslyckade säsonger lämnar nu spanjoren London igen. Chelsea bekräftar på sin hemsida att de är överens med italienska Milan om en utlåning i två säsonger – de två år som återstår på 30-åringens kontrakt.

– Om han vill lämna är det för att han vill prova på ett nytt liv, en ny klubb och förmodligen en ny liga, sa Chelseas manager José Mourinho tidigare under fredagen enligt BBC.

Torres ska nu genomgå en läkarundersökning innan affären kan bli helt klar. Då avslutas också kapitlet om en av Chelsea sämsta spelaraffär i klubbens historia.

13 miljoner per mål

Daily Mail har räknat ihop Torres mål till 45 stycken, varav 20 i ligan, på 172 framträdanden. Det innebär att Chelsea betalade knappt 13 miljoner svenska kronor per mål för den gamle skyttekungen.

Enligt Milans egen tv-kanal landar Torres i Milano på lördagsmorgonen för att genomgå den medicinska undersökningen.

”Lycka till på din nya scen, Fernando Torres. Du är en stor spelare”, skriver landsmannen och förre lagkamraten Cesc Fabregas på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM