”Visar att han inte trivs med sitt jobb”

Publicerad:

FOTBOLL

Mourinho och Guardiola i öppet bråk på konferens

Mourinho och Guardiola har hamnat i gräl igen.
Foto: TT
Mourinho och Guardiola har hamnat i gräl igen.

José Mourinho och Pep Guardiola har hamnat i bråk igen.

På en tränarkonferens i Nyon ska duon ha grälat öppet om nya regler kring gräsets längd.

– Om du trivs med det du gör så tappar du inte ditt hår. Guardiola njuter inte av fotbollen, säger Mourinho enligt Bild.

Det var långt ifrån någon vänskap som odlades under åren Pep Guardiola tränade Barcelona och José Mourinho samtidigt återfanns hos ärkerivalen Real Madrid. Numera är duon i två skilda ligor – men bråken fortsätter.

”Borde respekteras”

Enligt Daily Express hamnade de två i ett öppet gräl när några av Europas elittränare samlades för en Uefa-konferens i schweiziska Nyon förra veckan. Pep Guardiola vill sänka den maximalt tillåtna längden på gräset från tre till 1,5 centimeter och kräva att alla planer vattnas innan matcherna. Allt för att göra spelet snabbare och vackrare, uppger tyska TZ.

– Alla har sin spelstil, vilket borde respekteras. Fotboll kan vara spektakulärt på flera olika sätt, sa Mourinho som gick i rak polemik med spanjoren.

”Skönheten beror på tränaren”

– Fotbollens skönhet beror på tränaren. Det verkar som om Mourinho föredrar resultatet före underhållningen. Jag vet att det är allt han bryr sig om, svarade Guardiola.

Efter konferensen ska Mourinho ha gett en intervju med El Confidencial, skriver tyska Bild. Där menar 51-åringen att det är hans åtta år yngre rival som inte kan njuta av spelet.

– Om du trivs med det du gör så tappar du inte ditt hår. Han är flintskallig. Guardiola njuter inte av fotbollen, säger Mourinho.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN