Fotboll

Kristoffer Olsson lämnar Arsenal

Av: 

Viktor Högberg

Kristoffer Olsson.
Kristoffer Olsson.

FOTBOLL

Svenske jättetalangen Kristoffer Olsson gör en permanent flytt från Arsenal.

19-åringen har skrivit ett långt kontrakt med de danska serieledarna FC Midtjylland, som han varit utlånad till under hösten.

– Det är en klubb som tror på mig och som ser min potential, säger Olsson i ett pressmeddelande.

Sommaren 2011 lämnade svenske Kristoffer Olsson Norrköping för att bli ungdomsproffs i Arsenal. Det blev mest spel i PL-klubbens U21-lag och i september lånades den spelskicklige mittfältaren ut till danska FC Midtjylland för att få speltid.

Den danska klubbens sportchef Claus Steinlein berättade då att man haft koll på svensken under ett års tid.

– Vi såg honom i en ungdomslandskamp mot Danmark och redan då försökte vi värva honom, men han var för dyr, sa Steinlein till Midtjyllands hemsida.

Skrev på till 2018

Nu står det klart att Midtjylland utnyttjar den köpoption som skrevs in i låneavtalet med Arsenal.

Olsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2018.

– Det är en hungrig klubb på väg upp. Jag känner på samma sätt och därför tror jag att det här är rätt beslut för mig. Dessutom är speltid viktigt för mig just nu, och det kommer jag att få i FC Midtjylland, säger Olsson i ett pressmeddelande.

”Framtiden för landslaget”

Tidigare i december togs hans ut i Erik Hamréns trupp till januariturnén och 19-åringen får därmed chansen i a-landslaget för första gången. Under året har varit med och tagit U21-landslaget till sommarens EM i Tjeckien.

– Med sin blick för spelet, sin bolltouch och inte minst de djupa passningarna har Kristoffer Olsson tillfört en ny dimension till vårt spel. Han är fortfarande ung och kommer utvecklas ytterligare. Men jag tvivlar inte på att han är framtiden för det svenska a-landslaget. Han har "starquality" och är en spelartyp som publiken kommer till arenorna för att se, säger  Claus Steinlein, sportchef i FC Midtjylland.

– Jag skulle vilja kalla det för en försenad julklapp till oss själva och till fansen. Vi har länge arbetat för att få avtalet på plats. Jag är lättad över att det lyckades, säger sportchefen.

ANNONS

Tar vi tredje raka vinsten mot värdnationen? Syna Oddsets spelutbud på Finland-Tre Kronor!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!