Klart: Kevin Walker till Djurgården

1 av 5
FOTBOLL

För ett år sedan försökte Idol-programledaren Pär Lernström få på Kevin Walker en djurgårdströja.

Då vägrade han – men i dag satte den förre AIK-spelaren på sig den.

– Det är klart att det kan vara känsligt, säger han.

När Kevin Walker var med i Idol förra året försökte programledaren Pär Lernström få på honom en Djurgårdströja i direktsändning. Men den förre AIK-spelaren vägrade.

– Nej, nej, nej. Jag är gammal AIK:are, det vet du väl? Du kan få behålla den som ett minne av mig, sa Walker då.

Men i dag presenterades Walker för Djurgården – av Lernström.

– För ett år sedan exakt stod jag i ett visst tv-program och pratade med en Sundsvallsspelare och försökte överlämna en Djurgårdströja. Då ville han inte ta emot den. Men det är ära att presentera Djurgårdens senaste nyförvärv. Han kan ta en och annan ton också, sa Lernström.

”Kan ha sått ett frö”

Och den här gången tog Walker på sig tröjan.

– Du kan ha sått något sorts frö där, sa han skämtsamt till Lernström.

Walker, som har skrivit på ett treårskontrakt, tillhörde AIK mellan 2007 och 2011 men var utlånad till flera andra klubbar under tiden.

– Det är klart att det kan vara känsligt, men faktum är att jag inte gjorde speciellt många matcher för AIK utan att det är i GIF Sundsvall som jag har slagit igenom och fått chansen att visa vem jag är på fotbollsplanen.

25-åringen är glad över att ta nästa steg i karriären.

– Jag har spelat över 100 tävlingsmatcher för "Giffarna" och när vi nu gick upp från Superettan känns det som ett bra slut på det kapitlet. Vi har krigat i tre år och det har varit en mycket fin tid, säger han och fortsätter:

– Djurgården har väl varit i en uppbyggnadsfas i ett par och är på väg mot något riktigt spännande. Sen är det en oerhört anrik förening med en fantastisk historia så jag är stolt över att få komma hit. Det lockar att få spela riktigt stora matcher på en jättefin arena. Allsvenskan kommer att bli en publikfest nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM