Så startar Malmö i playoff-rysaren

avJohan Flinck

Här är MFF:s startelva i returmatchen mot Salzburg

Foto: Magnus Eriksson och Markus Rosenberg.

MALMÖ. Efter fyra raka CL-kvalmatcher på bänken från start:

När det väl smäller i morgon tar anfallaren Magnus Eriksson plats – på mittfältet.

– Jag trivs jättebra där, säger Eriksson.

Åge Hareide har valt exakt samma startelva i de två senaste matcherna i Champions League-kvalet.

Men efter Ricardinhos knäskada mot Norrköping i lördags tvingas han nu ändra inför den avgörande playoff-matchen mot Salzburg i morgon.

Och Sportbladet kan berätta att MFF-tränaren väljer att göra fler förändringar än de han är nödd och tvungen till. 

MFF tränade bakom lyckta dörrar också i dag, då man bland annat finslipade på fasta situationer. Men enligt uppgifter till Sportbladet går anfallaren Magnus Eriksson in på mittfältet mot Salzburg och petar yttern Simon Kroon.

Får förtroendet från start

Sportbladet skrev redan i lördags, efter matchen mot Norrköping, om Hareides tankar på Eriksson från start mot Salzburg.

– Han har en väldigt bra fot som vi måste ha på planen och få upp i planen. Det var bra att han fick 90 minuter och att han har hittat en bra matchroll, sa Hareide då.

24-åringen har ju fått starta på bänken i de fyra senaste CL-kvalmatcherna men fått spela desto mer i allsvenskan, och då mest som mittfältare på slutet. Det har blivit totalt 2,5 matcher på mittfältet för Eriksson och mot Norrköping var han en av planens främsta.

– Det har känts bättre och bättre. När man får det utfallet som man fick mot Norrköping så är det klart att det ger en bra självförtroende att spela, att det funkar och att man kan slå sina passningar där, sa Eriksson till Sportbladet på det pressmöte MFF höll i går.

– Jag trivs med att få mycket boll, om det sedan är som anfallare eller mittfältare är hugget som stucket. Jag trivs jättebra där, säger han om mittfältsrollen.

Doldis kliver in i hetluften

Enligt Sportbladets uppgifter spelar Markus Halsti och Enoch Kofi Adu som vanligt centralt. Troligen får Eriksson en roll framför Halsti/Adu med Emil Forsberg och Isaak Kiese Thelin vid sidan om sig och Markus Rosenberg lite mer själv längst fram. Eventuellt kan Eriksson också få en roll där han utgår från höger på mittfältet i ett 4-4-2.

I stället för Ricardinho går som väntat Pa Konate in som vänsterback.

20-åringen har aldrig gjort en minut i europaspel och spelade så sent som i juni i superettan för Öster, dit han var utlånad hela våren.

– Han får ha en snabb upplärning i internationellt spel mot en riktigt duktig spelare. Vi får kasta i honom på djupt vatten och se om han kan simma, som Hareide sa i lördags.

Och visst kan Konate simma.

– Jag har tagit de flesta märkena, haha.

Också i fotboll, så att säga?

– Jadå, absolut!

– Nej, men det känns väldigt bra. Det blir en utmaning och fin möjlighet för mig att visa vad jag går för.

ARTIKELN HANDLAR OM