Fotbolls-VM

Borges VM över efter den ofattbara succén

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

VM:s skrällgäng utslaget i kvartsfinalen

Till vardags spelar han fotboll i allsvenskan men under ett par veckor har Celso Borges regerat på den allra största fotbollsscenen.

26-åringen och hans Costa Rica kommer bli ihågkommet som VM-turneringens stora skrällgäng.

– Vi har inte förlorat någon match. Vi förlorade en straffläggningen, säger målvakten Keylor Navas.

När VM i Brasilien lottades fick Celso Borges och hans lagkamrater i Costa Rica se landet dras in i ”Dödens grupp”. Med Uruguay, England och Italien som motståndare trodde de flesta att den lilla nationen snarast fick åka till Brasilien som turister.

Borges i central roll

Men med Borges i en drivande, central roll på mittfältet överraskade Costa Rica enormt. När gruppspelet sammanfattades hade landet vunnit grupp D och skickar hem Italien och England med svansen mellan benen.

Åttondelsfinalen mot Grekland gick sedan till straffar där skrällgänget återigen visade oväntad rutin och kyla. Samtliga straffar placerades i mål och kvartsfinalen mot Holland var ett faktum.

Återvänder till AIK

En ny imponerande insats defensivt, blandat med en hel del tur, förde nationen till ett nytt straffsparksavgörande – men där tog det till sist stopp. Inhopparen i Hollands mål Tim Krul räddade två straffar och skickade hem Costa Rica.

– Många tankar snurrar i huvudet. Alla gjorde ett bra jobb på planen. Det är tungt att förlora, det vill ingen. Men vi kan gå med huvudet högt. Vi har inte förlorat någon match. Vi förlorade en straffläggningen. Man kan säga mycket om vårt lag, det är väldigt sammansvetsat, säger målvakten Keylor Navas.

Men de kommer att åka hem som hjältar och hyllas av en hel nation innan det är dags för Celso Borges att packa väskan igen och återvända till allsvenskan. Det återstår dock att se innan det blir flyttdags igen för VM-succén Borges.

– Det här mästerskapet har varit en fantastisk upplevelse för mig. Det är tungt... men sånt är livet, säger Navas.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM

Celso Borges

AIK

AIK Fotboll

Allsvenskan i fotboll