Sågas av ikonen: ’Han är en egoist’

James Rodríguez får hård kritik

avAndreas Käck

James Rodríguez har inlett säsongen svagt.

Nu sågas Bayern Münchens stjärna av Lothar Matthäus.

– Han är en egoist, säger klubbikonen.

Bayern München har fått en tung start på säsongen.

De har bara tagit ett poäng på sina tre senaste ligamatcher och fick ”bara” oavgjort (1-1) hemma mot Ajax i Champions League förra veckan.

Nu uttalar sig klubbikonen Lothar Matthäus om den svaga starten – och siktar in sig specifikt på stjärnmittfältaren James Rodríguez, som inte riktigt gått att känna igen och som nyligen varit ute och beklagat sig över sin speltid.

– Bayern har många spelare som bara är intresserade av sig själva. James är en av dem som sätter jaget före laget, sen går de ut och klagar på att de inte får tillräckligt mycket speltid… Det är egoistiskt och respektlöst mot tränaren, mot klubben och mot de andra lagkamraterna, säger Matthäus enligt spanska medier.

”Kan inte bli arg”

Rodríguez är utlånad till Bayern München från Real Madrid. Han gör sin andra säsong i den tyska storklubben. Han fick stort förtroende av förre tränaren Jupp Heynckes, men har fått desto mindre förtroende av nye tränaren Niko Kovač.

– Men han kan inte bli arg på Kovač för att han inte gullar med honom som Heynckes gjorde, säger Lothar Matthäus.

Målskytt i landslaget

James Rodríguez är just nu på landslagsuppdrag för sitt Colombia och han blev målskytt i nattens 4-2-seger mot USA. Bayern Münchens nästa match är den 20 oktober borta mot Wolfsburg i ligaspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM