Spelarnas krav: Fyll Friends!

avPer Bohman

Guldmatch mot Sundsvall.

Då kräver spelarna att det blir fullsatt.

– Vi har allt i egna händer och chans att ta hem guldet. Det vore bara konstigt om det inte blev över 50 000, säger Alexander Milosevic.

Under fredagen hade AIK sålt 43 000 biljetter till den potentiella guldmatchen mot Gif Sundsvall på söndag. Tar Gnaget tre poäng är SM-titeln deras. Därmed är det förstås rusning efter biljetter.

Hoppas på publikrekord

Målet för AIK?

Publikrekord och runt 51 000 åskådare på Friends Arena, vilket skulle innebära nytt publikrekord. Det nuvarande rekordet för fotboll slogs när Sverige mötte Luxemburg i VM-kvalet i oktober 2017. Då såg 50 022 personer matchen.

Spelarna?

De räknar – kräver! – i princip med att över 50 000 AIK:are tar sitt ansvar och skapar värdig stämning när klubben för första gången på tjugo år har chansen att säkra guldet på hemmaplan.

Kravet: fullsatt

Alexander Milosevic är en som på sociala medierna uppmanat fansen att släppa allt de har och dyka upp till matchen.

– Vi har allt i egna händer och chans att ta hem guldet. Det vore bara konstigt om det inte blev över 50 000, säger han och fortsätter:

– Det skulle betyda så mycket för alla runt omkring. Ingen supporter kan ju begära mer än en guldmatch. Det är drömmen för alla inblandade.

”Ta er till Friends!”

Han får medhåll av lagkaptenen Henok Goitom.

– Alla måste ju inse att det är ett avgörande tillfälle. Tänk om vi slår publikrekordet i en sån här match: det vore ett fantastiskt avslut.

Trotjänaren Per Karlsson är imponerad över att det redans sålts över 40 000, men mycket vill förstås ha mer.

– Vi hade ju fullsatt mot Bajen i derbyt. Den här matchen betyder mer, säger han och riktar en uppmaning till alla supportrar:

– Det finns ingen anledning till att inte fylla arenan. Det är söndag och folk är lediga. Ta er till Friends!

ARTIKELN HANDLAR OM