Benzema anklagas för kidnappningsförsök – av förra agenten

Foto: Efrem Lukatsky / TT
Karim Benzema

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Agenten Leo D'Souza anklagar Karim Benzema för att ha försökt kidnappa honom.

– Är den här världen på allvar?, skriver Real Madrid-spelaren på Twitter.

Enligt franska RMC Sport ska Benzema nu anmäla D'Souza för förtal.

Karim Benzema, 30, har spelat för den spanska giganten Real Madrid sedan 2009 och fullkomligt öst in mål.

Men vid sidan om fotbollsplanen har han inte gjort sig känd som den mest ödmjuke mannen. Inför EM 2016 petades han ur den franska truppen efter att ha varit inblandad i en sexvideo-utpressning av lagkamraten Mathieu Valbuena. Han har inte spelat för ”Les Bleus” sedan dess.

Nu har han hamnat i blåsväder igen.

Hade dispyt om pengar

Enligt franska Mediapart ska Benzemas före detta agent Léo D'Souza ha anmält spelaren för att vara delaktig i ett kidnappningsförsök i Paris.

De båda männen ska enligt tidningen haft en dispyt om en summa på  50 000 euro (strax över en halv miljon kronor) som Benzema tycker sig ha rätt till.

Själva kidnappningsförsöket ska ha skett efter PSG:s match mot Lyon (parisarna vann med 5–0) den 8 oktober. Agenten D’Souza menar att en van som kördes av Benzemas vän ska ha kört fram till honom. När han blev ombedd att kliva in i bilen och nekade ska han ha blivit slagen.

Enligt D’Souza ska flera omkringstående civilpersoner ha hjälpt honom att undkomma situationen. Benzema ska själv inte ha varit på platsen.

Påstår att han ljuger

Karim Benzema hävdar nu att agenten ljuger, och han tänker anmäla honom för förtal skriver RMC Sport. I går skrev Benzema på Twitter:

En bekant till Benzema nuddar De Souzas arm, det är en kidnappning. De Souza blir nedslagen, men han går till jobbet som vanligt. De Souza säger att Benzema var i vanen, en teori som slås ned av utredarna. Är den här världen på allvar?”.

Se stormatcherna på Sportbladet.se 00:48
ARTIKELN HANDLAR OM