Allsvenska mittfältaren uttagen i USA:s landslag

avDaniel Sörensen

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Romain Gall uttagen till A-landslaget för första gången

Från en anonym bänkspelare i Gif Sundsvall i fjol till en poängplockande kugge i Malmö FF i år.

Romain Galls succésäsong i allsvenskan har fått USA:s förbundskapten Dave Sarachan att för första gången någonsin bjuda in 23-åringen till det amerikanska landslaget.

– Han är en fängslande spelare i planens sista tredjedel, säger Sarachan.

Han har gjort en strålande allsvensk säsong och stått för 13 mål och fem assist.

Efter succéstarten i Gif Sundsvall såldes amerikanen Romain Gall, 23, vidare till Malmö FF i somras, och där har poängproduktionen fortsatt.

Nu har den offensiva mittfältaren – som även spelat i Nyköpings BIS – för första gången blivit uttagen i det amerikanska landslaget. Han är en av 28 spelare som får chansen i träningsmatcherna mot England och Italien i november.

Har fått upp ögonen för Gall

Förbundskaptenen Dave Sarachan berättar för ussoccer.com att han haft lite koll på Gall sedan tidigare, då han representerat både USA:s U18- och U20-landslag.

– När vi pratar om vilka unga spelare vi ska ta ut och kolla närmare på har han verkligen visat sig aktuell med sin speltid och produktion den här säsongen. Han är en fängslande spelare i planens sista tredjedel, och jag tror aldrig du kan kika på för många spelare som kan bemästra den delen av spelet, berättar han och fortsätter:

– Han har flugit under radarn ett tag och på sätt och vis dykt upp igen det här året med starkt spel för Sundsvall, vilket fortsatte när han bytte klubb under säsongen till svenska topplaget Malmö FF.

”Tror de följer mig”

Sydsvenskan skriver att Romain Gall så sent som förra månaden satt med i tidningens Malmö FF-podd. Där uttalade han sig om möjligheten att i framtiden få representera landslaget. Någonting som nu har realiserats.

– Det har varit snack i media om att jag spelar här. Jag tror att de följer mig. Jag kan inte se varför jag inte skulle få chansen, berättade han enligt Sydsvenskan.

Alla skytteligavinnare i allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM