Zlatan Ibrahimovic

”Jag har gjort MLS känt över hela världen”

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har gått från knäskadad till MVP-kandidat.

Nu uttalar sig svensken själv om säsongen.

– Jag har gjort MLS känt över hela världen. Jag känner mig som en ambassadör för hela ligan., säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic, 37, har imponerat under sin tid i MLS och Los Angeles Galaxy.

På 26 matcher har svensken gjort 22 mål och sex assist och dessutom nominerats till tre olika priser vid MLS Awards senare under året.

37-åringen är nominerad i kategorierna ”årets comeback”, ”årets nykomling” och ”årets MVP” och enligt förre LA Galaxy-spelaren Cobi Jones är Zlatan en stark kandidat att vinna det mest ärofyllda priset som årets MVP-spelare.

– Varje gång du har en spelare som Ibrahimovic, som verkar ha gudarna som kysser hans fötter just nu med tanke på hur han spelar, kan allting hända. När jag såg honom spela kände jag: Han kan göra mål, han kan tävla men hans förmåga med bollen vid fötterna har varit väldigt bra vilket gör att han sticker ut, säger Jones till The Totally Football Show enligt ESPN.

”Jag har tystat kritikerna”

Och inför ligaavslutingen mot Houston Dynamo – där LA Galaxy behöver en seger för att ta sig till slutspel – har även Ibrahimovic själv uttalat sig om sin säsong i MLS.

– Jag är positiv. Jag har haft en bra tid här. Jag kom hit med stora förväntningar och hade mycket press på mig. Jag fick höra: ”Han är för gammal”, ”han är si”, ”han är så”. Jag kom tillbaka från min skada och jag fick alla dessa klagomål, säger Zlatan och fortsätter:

– Men numera hör jag ingenting. Jag har tystat kritikerna och det är på grund av mina mål och assist och hur jag spelar just nu. Jag var borta en säsong, men alla andra år har jag presterat och jag tar hand om min kropp. Vi har gjort både bra och dåliga matcher, men jag känner att jag gjort MLS känt över hela världen. Jag känner mig som en ambassadör för hela ligan.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Så lever Zlatan sitt lyxliv i Los Angeles

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

MLS, Major League Soccer

Los Angeles Galaxy