Granqvist: ”Jag är mer irriterad på matchtiden”

avMalin Wahlberg

Det blir ingen publikfest mot Slovakien i kväll. 

Men Andreas Granqvist tycker inte att Sverige borde flytta landskamper från Friends Arena. 

– Jag är mer irriterad på matchtiden, säger han. 

Det har bara sålts drygt 10 000 biljetter till tisdagens träningslandskamp mot Slovakien. Även till Nations League-mötet med Turkiet i september gick biljettförsäljningen trögt och de höga biljettpriserna fick kritik. 

Att priserna är lägre mot Slovakien verkar dock inte hjälpa. Flera landsspelare uttryckte i veckan sin besvikelse mot publikfiaskot och på gårdagens presskonferens fick Janne Andersson och Andreas Granqvist frågan om landskamper borde flyttas från Friends när intresset är så svalt.

Foto: LENNART MÅNSSON / Bildbyrån

– Det kanske man borde göra. Nu är det här vår hemmaplan å ena sidan och vi trivs väldigt bra här. De som spelar i morgon har inte spelat här så många gånger, så det finns en investering på det sättet. Men intressemässigt är det så klart roligare att spela på en mindre arena om det är lite mindre folk. Det blir ett annat tryck och det kanske kan finnas intresse på ett annat sätt någon annanstans, säger förbundskaptenen.

”Svårt för familjer”

Granqvist ser dock gärna att Sverige fortsätter att spela landskamper på Friends Arena. Lagkaptenen tror att matchtiden 20.45 en vardag är boven i dramat.

– Det är självklart att vi vill spela på en arena med mycket folk. Det är klart att det spelar in att det är en träningsmatch, även tiden. Det är svårt för familjer att komma hit. Jag är väl mer irriterad på matchtiden, men det är inte vi som bestämmer den, säger han.