Niva hyllade Harbuzi – och fick ett svar

Av: Sportbladet.se

Publicerad:

Labinot Harbuzi har avlidit vid 32 års ålder.

Bara två veckor tidigare hyllades han av Sportbladets Erik Niva på Instagram – som fick svar av Harbuzi själv.

Läs hela inlägget, och svaret, nedan.

ERIK NIVA:

Föräldrar från: Kosovo
Uppvuxen: Malmö
Har nån hört nåt om Labinot?

Ända sedan han var i de mellersta tonåren har han varit en sådan där spelare det snackats om, som det ryktats om, en kille vars namn studsat, susat och ekat mellan betonghusen och ståplatsläktarna.

Själv såg jag honom spela för första gången i någon av hans tidiga pojklandskamper, och det var ett sånt där tillfälle då både motståndarna och tiden stod stilla.
Herrejävlar, allt de hade sagt var sant.

Det här var en bollbegåvning som jag aldrig sett maken till under ett helt liv med svensk fotboll, och då fanns det ju ändå en del att jämföra med på nära håll.

Jag har vänner som var med i produktionen när Zlatan Ibrahimovic återvände till Malmö för att spela in en korsning mellan TV3-dokumentär och reklamfilm för tio år sedan.

Ett inslag var en streetfotbollturnering, där Zlatan skulle briljera med sin teknik i en-mot-en-matcher inne i en trång fabrikslokal. Labinot Harbuzi var en av de inbjudna motståndarna, men efter en stund var de ansvariga tvungna att ta honom åt sidan för att be honom hålla igen.

Hans fötter var snabbare, hans trollkonster och tricks mer halsbrytande. På så liten yta var Harbuzi – bokstavligt talat – större och bättre än Zlatan.

Sedan är det väl tyvärr bara att konstatera att han aldrig riktigt lyckades överföra den där unika talangen till fullstor plan.

Visst har han uträttat mycket – första målet på Nya Malmö Stadion, stundtals briljant i Genclerbirligi, mästare i Malaysia – men på något sätt var hans begåvning så gränslös att hans prestationer inte riktigt gick att rama in.

Alltmer sällan vi fick förmånen att se honom spela. Istället hörde vi om hot mot journalister, bråk med klubbpresidenter och destruktiva beslut både på och utanför planen.
Och nu? Har nån hört nåt om Labinot?

Sex år har gått sedan han senast spelade elitfotboll i Sverige, och så vitt jag vet driver han mest omkring nere i Malmö idag.

Jag vet egentligen ingenting om vilket liv han lever, men jag vet att jag vill se honom spela igen innan det är för sent.

Oavsett nivå, oavsett division – om Labinot Harbuzi går ut på en fotbollsplan igen är det jag som bokar biljetten.

LABINOT HARBUZIS SVAR:

God söndagseftermiddag bästa Erik. Först och främst vill jag börja med att tacka dig för att du tagit dig tiden att skriva detta inlägg och vill samtidigt passa på att tacka för dom fina orden. Svaren du söker kommer du inom kort få svar på och förhoppningsvis har inte de sista stegen på en fotbollsplan tagits än. På kärt återseende. Tills dess. Må Bäst

LÄS VIDARE

Publicerad: